Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Edzőeszközök házi alapanyagokból, amikért egy fillért sem kell kiadnod

Mire jó a nadrágtartó, az ásványvizes üveg, és hogyan lesz súlyzó egy bőröndből?

Kifogásokból nem lehet kifogyni, ezek között a „Nincs időm!” és a „Majd holnapután...”, illetve az „Ó, hát ehhez nincs meg az eszközöm!” jellegű ellenvetés nagyon gyakori. Hogy ilyen önámítások se álljanak az otthoni edzés útjába, összeszedtük azokat az ötleteket, amelyek segíthetnek a karanténsportok korlátlan végzésében, különösebb anyagi befektetések nélkül.

Mit vegyünk elő súlyzó, tégla, gumiszalag, rúd, medicinlabda helyett?

Nézz körül a lakásban, gondolkozz a dobozon kívül, tekints másképp a tárgyakra, és hirtelen rengeteg elem az izomerősítés szolgálatába állhat!

Gyerek, bőrönd

Fekve nyomáshoz remekül működnek a kéznél lévő gyerekek és babák, ezt ők is élvezik, ha pedig ficeregnek, azt érdemes nehezítésként felfogni. Ha ilyesmi nincs kéznél, a legjobb megoldás egy bőrönd, amibe belepakolhatunk annyi és olyan súlyú tartalmat, amennyire éppen nehéz edzést szeretnénk.

Palackok, konzervek

Láttunk már olyat is, aki zsák lisztekkel edz, de talán mégsem ez a legpraktikusabb megoldás, ha épp nincs a kéznél egykilós súlyzó. A fél literes palackok nagyon jól kézre állnak, kisebb terhelésnél pedig a keskenyebb konzerveket is be lehet vetni. Műanyagmentes lakásban persze jöhetnek a feltöltött kulacsok is, a célnak megfelelnek. Ha emelni kell a tétet, akkor jön jól a nagyobb kiszerelésű mosószer, ezek között 3-5 literes is van, ráadásul kényelmes a fogásuk is.

Szék

A legjobb házi sporteszköz tricepszgyakorlatokhoz, fekvőtámaszokhoz, támasztéknak, fellépőnek, de egyáltalán nem mindegy, milyet használunk. Az ideális szék nagyon stabil, nehéz, van támlája, simán elbír minket, éscakkor sem borul fel, ha fél lábbal rálépünk.

Törölköző, köntös öv

A legjobb helyettesek, ha gumiszalagos gyakorlatról van szó, bár kevésbé rugalmasak, valamennyit mégis engednek. Ennél is remekebb megoldást nyújthat a gardrób alján heverő gumiöv vagy nadrágtartó: szabályozható, rugalmas, tökéletes.

Ezt olvastad már?

Most kiderül, hogy reggel vagy este jobb edzeni

Könyv

Elsősorban jógatégla helyett működik remekül, különösen a csípő megemelésére vagy a váll nyitására célzott gyakorlatoknál, mikor be kell csúsztatni egy szép, vastag darabot a fenekünk vagy a gerincünk alá.

 

Partvisnyél

Különösen háterősítő gyakorlatoknál, gerinctornákhoz jöhet jól, ha a karjainkat nem egyszerűen csak felnyújtjuk, de tartunk is a kezünk között egy rudat közben.

Párna

Jógához gyakran szükséges egy keményebb párna, de olyankor is jól jön, ha fáj a térdünk valamelyik térdelős gyakorlat közben. Nehezítésnél is hasznos, ha a fekvenyomáshoz lejtőt képeznénk.

Ezeket olvastad már?


via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!