Tornyosan-omlósan vár a nagyi retró hatlapos sütije

Ha a legízgazdagabb sütemény címét nem is viheti el, a legimpozánsabb magasságért biztosan kaphat egy különdíjat a hatlapos sütemény. Az így is, úgy is díjnyertes retró finomság ráadásul nem is a legbonyolultabb, nézzük, mi a titka!

Annak ellenére, hogy nem a legmodernebb sztenderdek szerint készülnek, mégsem lehetne azt mondani, hogy semmit nem tanítanak nekünk a retró sütemények. A hatlapos kapcsán például sokat megtudtam a szalalkáli mivoltáról – pontosabban arról, miért hagytuk a múltban a használatát. A furcsa anyag, amit korábban csak nagymamám receptkönyvében láttam, most egészen kézzelfogható, ammóniagőzös valósággá vált, szerintem soha többé nem tudok majd úgy egy szelet hatlaposra nézni, hogy ne facsarná az orromat a szúrós szag.

Persze ettől még maga a sütemény nem veszít értékéből: ha egy igazán impozáns, emeletes édességet szeretnénk valamelyik nagyobb összejövetelen vagy ünnepen prezentálni, akkor mindenképpen ezt a receptet válasszuk.

Nézd meg képeken is a hatlapos elkészítésének lépéseit, kattints a galériára!

Itt a hagyományos hatlapos sütemény teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Címlapról ajánljuk

További cikkek