Így kell helyesen kitisztítani a hajkefét

Bizony, a hajkefénket is érdemes néha alaposan kitisztítani, mutatjuk, hogyan lesz tökéletesen steril.

Csakúgy, mint a legtöbb otthoni használati tárgyat, a hajkefénket is érdemes néha kitisztítani. Biztosan most sokan felteszik a kérdést: mégis miért? Pedig ha jobban belegondolunk, akkor teljesen egyértelmű a válasz.

Így kell helyesen kitisztítani a hajkefét

A hajszálakkal együtt a fejbőrön található olajok, bőrdarabkák is a hajkefében végzik, azokról a termékekről nem is beszélve, amiket hajformázáshoz, hajápoláshoz használunk.

Ezek a szerek remek táptalajt szolgálnak a gombák, bacilusok elburjánzásának. A különböző fertőzések és szennyeződések visszakerülhetnek a hajra, ami miatt gyorsabban zsírosodhat. Ezért érdemes rendszeresen tisztítani a hajkefénket. Hidd el, nem vesz sok időt igénybe.

Pár lépés a tökéletes tisztaságért

Első lépésként egy sűrű fogú fésűvel vagy stilfésűvel lazítsuk fel, fésüljük ki a beleragadt hajakat és nagyobb szöszöket a tisztításra szánt hajkefénkből. Ezután áztassuk samponos vízbe a kefénket 1 órára, de csak abban az esetben, ha nem fából készült, és nem üreges. Az előbb említett fajtáknál inkább a folyóvizes módszerrel próbálkozzunk: tartsuk víz alá, és fogkefével dörzsöljük át jó alaposan.

Lehetőség szerint havonta egyszer végezzük el ezeket az egyszerű lépéseket, hogy megóvjuk hajunkat és fejbőrünket a különböző bacilusoktól és gombáktól.

Forrásunk volt.


Még több házi praktika:

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek