Kend a hajadra a tojást, mert megérdemled (és a hajad is)

Lilla ismét alávetette magát egy szépségtesztnek, ezúttal tojássárgáját használt pakolásként a hajára. Nézzük, bevált-e!

Sok helyről hallottam, hogy a tojás gyönyörűvé teszi a hajat – régen a nők előszeretettel használták hajpakolás gyanánt, és sokan ma is esküsznek rá. Gondoltam, kipróbálom, tényleg csodákra képes-e.

Egy héten át tojássárgáját kentem a hajamra pakolásként, hogy kiderítsem.

Kend a hajadra a tojást, mert megérdemled (és a hajad is)

Miért jó a tojás?

Én korábban úgy hallottam, a tojássárgáját és fehérjét is fel kell kenni a hajra, de az egyik kolleganőm tájékoztatott róla, hogy a fehérje kicsit szárítja a hajat, így azoknak ajánlott inkább, akiknek zsírosabbak a tincsei. Illetve azoknak is segítséget nyújthat, akik korpásodással küzdenek, hiszen tartalmaz ként, mely a korpásodás elleni samponok jellemző összetevője. Mivel az én hajzatom egyik kategóriába sem sorolható, így úgy döntöttem, hogy én csak a sárgáját használom.

Hogy miért is jó a tojás?

  • a tojássárgája nagy mennyiségű E-vitamint tartalmaz, amely antioxidánsként megszabadítja a szabad gyököktől fejbőrt
  • ezen kívül tartalmaz A- és B-vitaminokat is, amelyek az egészséges hajhoz szükségesek
  • zsírtartalmának köszönhetően táplálja és hidratálja a fejbőrt
  • egyike azon a kevés ételeknek, amelyek természetesen tartalmaznak D-vitamint, amely segít megelőzni a hajhullást

Tapasztalatok

Bevallom, az első alkalommal kissé undorodva kentem fel a tojást, hiszen sem az illata, sem nyálkás állaga nem volt szimpatikus nekem. Ezen viszonylag gyorsan sikerült túllendülnöm, kissé fintorogva felpakoltam a hajamra, majd 20 percig hagytam, hogy beépüljenek a hasznos tápanyagok a tincseimbe. Ez az idő pontosan arra elég, hogy megszáradjon, és kőkemény legyen.

Kissé aggódtam is, hogyan tudom majd kimosni, de szerencsére samponnal simán ment. Az egyetlen problémám az volt, hogy eléggé összekócolódott a hajam, azonban ezt orvosoltam egy diónyi balzsammal a mosás végén.

Az első alkalom után azt tapasztaltam, hogy a hajam sokkal puhább, a színe pedig egyértelműen élénkebb lett. Még a nővérem is megjegyezte, hogy mennyivel egészségesebbnek tűnik.

A további 4-5 alkalommal már nem tapasztaltam nagy változást, de egy biztos: sokkal puhább és fényesebb lett a hajam a hét végére. Tehát aki szeretne teljesen adalékanyagmentes pakolást használni, annak mindenképpen javaslom a tojást. És a megmaradt tojásfehérje miatt sem kell aggódni, hiszen remek édességeket lehet belőle alkotni, így nem vész kárba:


Még több személyes tartalom tőlünk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...