Kend a hajadra a tojást, mert megérdemled (és a hajad is)

Lilla ismét alávetette magát egy szépségtesztnek, ezúttal tojássárgáját használt pakolásként a hajára. Nézzük, bevált-e!

Sok helyről hallottam, hogy a tojás gyönyörűvé teszi a hajat – régen a nők előszeretettel használták hajpakolás gyanánt, és sokan ma is esküsznek rá. Gondoltam, kipróbálom, tényleg csodákra képes-e.

Egy héten át tojássárgáját kentem a hajamra pakolásként, hogy kiderítsem.

Kend a hajadra a tojást, mert megérdemled (és a hajad is)

Miért jó a tojás?

Én korábban úgy hallottam, a tojássárgáját és fehérjét is fel kell kenni a hajra, de az egyik kolleganőm tájékoztatott róla, hogy a fehérje kicsit szárítja a hajat, így azoknak ajánlott inkább, akiknek zsírosabbak a tincsei. Illetve azoknak is segítséget nyújthat, akik korpásodással küzdenek, hiszen tartalmaz ként, mely a korpásodás elleni samponok jellemző összetevője. Mivel az én hajzatom egyik kategóriába sem sorolható, így úgy döntöttem, hogy én csak a sárgáját használom.

Hogy miért is jó a tojás?

  • a tojássárgája nagy mennyiségű E-vitamint tartalmaz, amely antioxidánsként megszabadítja a szabad gyököktől fejbőrt
  • ezen kívül tartalmaz A- és B-vitaminokat is, amelyek az egészséges hajhoz szükségesek
  • zsírtartalmának köszönhetően táplálja és hidratálja a fejbőrt
  • egyike azon a kevés ételeknek, amelyek természetesen tartalmaznak D-vitamint, amely segít megelőzni a hajhullást

Tapasztalatok

Bevallom, az első alkalommal kissé undorodva kentem fel a tojást, hiszen sem az illata, sem nyálkás állaga nem volt szimpatikus nekem. Ezen viszonylag gyorsan sikerült túllendülnöm, kissé fintorogva felpakoltam a hajamra, majd 20 percig hagytam, hogy beépüljenek a hasznos tápanyagok a tincseimbe. Ez az idő pontosan arra elég, hogy megszáradjon, és kőkemény legyen.

Kissé aggódtam is, hogyan tudom majd kimosni, de szerencsére samponnal simán ment. Az egyetlen problémám az volt, hogy eléggé összekócolódott a hajam, azonban ezt orvosoltam egy diónyi balzsammal a mosás végén.

Az első alkalom után azt tapasztaltam, hogy a hajam sokkal puhább, a színe pedig egyértelműen élénkebb lett. Még a nővérem is megjegyezte, hogy mennyivel egészségesebbnek tűnik.

A további 4-5 alkalommal már nem tapasztaltam nagy változást, de egy biztos: sokkal puhább és fényesebb lett a hajam a hét végére. Tehát aki szeretne teljesen adalékanyagmentes pakolást használni, annak mindenképpen javaslom a tojást. És a megmaradt tojásfehérje miatt sem kell aggódni, hiszen remek édességeket lehet belőle alkotni, így nem vész kárba:

Maradékmentő almás-mákos süti

A héten mákos gubát készítettem, amiből maradt egy kevés mák és sok tojásfehérje is. Az utóbbi felhasználásával mindig gondban vagyok, napokig a hűtőben tárolom, mielőtt kidobásra ...

Amaretti keksz egyszerűen

Olaszországban közkedvelt az amaretti, ami egy isteni mandulás keksz. Elkészítése roppant egyszerű, percek alatt elkészíthető. Kívül ropogós és belül kellemesen lágy. Kávé vagy tea ...


Még több személyes tartalom tőlünk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ajándékozz törődést karácsonyra

Közelednek az ünnepek. Vajon mit tartogatnak idén? Minden bizonnyal mesés illatokat, varázslatos ízeket, meghitt pillanatokat a családdal és a barátokkal, és persze ki tudja, milyen ajándékokat. Vagy te már tudod? Nehéz eltalálni, hogy ki minek örülne, mire vágyik, mi az, ami nincs meg neki, vagy éppen nincs-e már rengeteg abból, amit kinéztünk számára.

Legújabb receptek

Grillázs házilag

Mutatós, finom és 2 alapanyag szükséges hozzá. Nagyon sokan szeretik ezt a ropogós desszertet akár magában, akár egy süti tetején. Idén karácsonykor ahelyett, hogy megvennéd a boltban, ...

Legegyszerűbb püspökkenyér

A karácsony elengedhetetlen sütemény a minden jóval megpakolt püspökkenyér. Őzgerinces bordái és havas porcukorszórása rögvest ünnepi hangulatba hozza az embert. Minél több finomság ...

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...