Így egyél több gyümölcsöt, ha nem szeretnél, de muszáj

Annak ellenére, hogy a gyümölcsök maguk a természet megtestesült édességei, sokan mégis ódzkodnak valamilyen okból kifolyólag a rendszeres gyümölcsfogyasztástól. Pedig ez a tevékenység rengeteg egészségügyi előnnyel jár – jöjjön hát pár olyan trükkös módszer, amivel megnövelhetjük a napi bevitelünket!

Egész évben találhatunk egy-két éppen szezonális gyümölcsöt: a lédús, édes barackok, krémes, egzotikus banánok vagy harsanós, fanyar almák jó esetben részét képezik egy kiegyensúlyozott étrendnek. Azonban a rendszeres gyümölcsfogyasztás nem mindenkinél alap, a költségeken kívül általában azért, mert sokan egyszerűen nem szeretnek nyersen falatozni a természet kincseiből. Pedig annak érdekében, hogy a legteljesebben ki tudjuk használni a gyümölcsfogyasztás pozitív hozományait, jó, ha főzésmentesen vagy minimális hőkezeléssel készítjük és fogyasztjuk a különböző alapanyagokat.

Tehát sajnos a sütemények nem számítanak, de annyi minden más igen – nézzük, mik ezek!

Ismerd meg galériánkban a gyümölcsfogyasztás trükkös módjait!

Próbálkozz például az alábbi receptekkel:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További gyümölcsöző ötletek várnak rád:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek