Ez a japán trükk könnyedén eltávolítja a vegyszert a gyümölcsökről

Legyünk őszinték: a legtöbben csak vízzel öblítjük le a gyümölcsöket, mielőtt megesszük őket, pedig sajnos ez édeskevés ahhoz, hogy a rajtuk lévő növényvédőszertől teljesen megszabaduljunk. Most egy japán módszert ismertetünk meg veletek, amivel maradéktalanul eltávolíthatjátok a gyümölcsről a káros anyagokat. Napi Tippünk a lehető legjobb módszert mutatja be nektek!

Nem elég a gyümölcsöket vízzel átmosni, mert a vegyszer, amivel kezelték őket, rajtuk marad. És igazából ahhoz, hogy ez ne így legyen, nem is kell semmi extra eszköz, mégis rengeteget teszünk az egészségünkért!

Eper megmosása
Ez a japán trükk könnyedén eltávolítja a vegyszert a gyümölcsökről

Korábban már írtunk arról, hogy a sós víz is hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket, de ezzel a japán módszerrel a növényvédőszer akár 80 százalékától szabadulhatsz meg. Ráadásul semmilyen drága eszközre nem lesz szükséged.

Megint a szódabikarbóna a kulcs!

A vegyszermentesítő módszerhez tehát nem kell más, csak egy kis szódabikarbóna és víz.

A te dolgod csupan ennyi:

  • egy tálat megtöltesz hideg vízzel
  • egy evőkanál szódabikarbónát alaposan elkeversz benne
  • ebbe áztatod a gyümölcsöket, például epret, 15 percre
  • alaposan leöblíted
  • az eper szárát csak a beáztatás és öblítés után távolítsd el, így megakadályozod, hogy a víz és az esetleges szennyeződések behatoljanak a gyümölcs belsejébe!

Receptajánlónk:

Forrásunk volt.


Konyhai praktikák minden napra:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek