Ez a japán trükk könnyedén eltávolítja a vegyszert a gyümölcsökről

Legyünk őszinték: a legtöbben csak vízzel öblítjük le a gyümölcsöket, mielőtt megesszük őket, pedig sajnos ez édeskevés ahhoz, hogy a rajtuk lévő növényvédőszertől teljesen megszabaduljunk. Most egy japán módszert ismertetünk meg veletek, amivel maradéktalanul eltávolíthatjátok a gyümölcsről a káros anyagokat. Napi Tippünk a lehető legjobb módszert mutatja be nektek!

Nem elég a gyümölcsöket vízzel átmosni, mert a vegyszer, amivel kezelték őket, rajtuk marad. És igazából ahhoz, hogy ez ne így legyen, nem is kell semmi extra eszköz, mégis rengeteget teszünk az egészségünkért!

Eper megmosása
Ez a japán trükk könnyedén eltávolítja a vegyszert a gyümölcsökről

Korábban már írtunk arról, hogy a sós víz is hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket, de ezzel a japán módszerrel a növényvédőszer akár 80 százalékától szabadulhatsz meg. Ráadásul semmilyen drága eszközre nem lesz szükséged.

Megint a szódabikarbóna a kulcs!

A vegyszermentesítő módszerhez tehát nem kell más, csak egy kis szódabikarbóna és víz.

A te dolgod csupan ennyi:

  • egy tálat megtöltesz hideg vízzel
  • egy evőkanál szódabikarbónát alaposan elkeversz benne
  • ebbe áztatod a gyümölcsöket, például epret, 15 percre
  • alaposan leöblíted
  • az eper szárát csak a beáztatás és öblítés után távolítsd el, így megakadályozod, hogy a víz és az esetleges szennyeződések behatoljanak a gyümölcs belsejébe!

Receptajánlónk:

Forrásunk volt.


Konyhai praktikák minden napra:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...