A hét szakácsa, Gréti, új rovattal jelentkezik

Betekinthettek egy dolgozó, négygyermekes anyuka konyhai kalandjaiba, aki, reméljük, sok új ötlettel ajándékoz meg titeket! Olvassátok hétről-hétre Grétit a NoSalty-n!

Első lépések a konyhában

Kilencévesen egy rizsfelfújttal kezdtem pályafutásomat. Mondhatnám azt, hogy akkoriban nagymamámat szerettem volna helyettesíteni, aki nyugdíjba vonulása után is dolgozott, így nem ért rá sütni az unokájának. Valójában, testvér híján, elfoglaltságot kerestem magamnak. Ebből szerelem lett, mely a mai napig töretlen. Kisgyermekként megnéztem, mi van a hűtőben és a spájzban, majd felcsaptam a minden családban megtalálható Horváth Ilona szakácskönyvet, és a rendelkezésemre álló alapanyagok alapján kikerestem azt az ételt, amit ezekből el lehetett készíteni.

Gréti receptjei itt >>

Hatan az asztal körül

Ma már egy kicsit nagyobb gondot fordítok a hozzávalók beszerzésére, ügyelek az egészséges táplálkozásra és az ételek sokszínűségére. Akármerre járok, legyen az egy házi kifőzde vagy elegáns étterem, mindenhol a számomra legizgalmasabb ételt vagy a helyi specialitást választom, és ha ízlett, akkor elkészítem saját átiratban. Jelenleg négy, mindig éhes, kamaszodó gyerkőc „kaja”-kívánságait igyekszem teljesíteni, így kevesebb időm jut élménygyűjtésre. A mindennapi impulzusok beszerzésében nagy segítséget nyújt a NoSalty oldala, ahol szívesen böngészek és osztom meg saját tapasztalataimat, receptjeimet.

Gréti receptjei itt >>

Olívaoljjal készült receptjeinket itt találod >>

Hasznos tippek tároláshoz itt >>

Így használd az olajat >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?