Ez Gordon Ramsay tutibiztos tippje a másnaposság ellen

Gordon Ramsay-nek valószínűleg minden kérdésre van válasza, a séf nemrégiben azt árulta el, mi a tuti tippje, ha egy átmulatott éjszaka után beüt a másnaposság.

Gordon Ramsay új műsorában a csodálatos Görögországot járja körbe az olasz szakácskönyv-szerző Gino D'Acampo-val és a francia televíziós műsorvezetővel, Fred Sirieix-vel. A trió nem csak, hogy végigkóstolja a görög konyha remekeit, természetesen a világszerte ismert és egyedi alkoholos italok sem maradhatnak ki a műsorból.

Gordon Ramsay-nek tuti tippe van a másnaposság ellen. Vagy mégse?

Felnőttként külföldön járva könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy egy kicsit túllövünk a célon, és a kelleténél több ital gurul le. Hogy kinek mi a sok, az teljesen egyénfüggő, van, aki már egy pohárka bortól is macskajajos lesz, más egy üveg bor után is üdén és frissen kel fel reggel. A másnaposság azonban van, hogy sajnos az egész napunkat képes beárnyékolni, Gordon Ramsay-nek viszont erre a problémára is van egy tippje.

A Gordon Ramsay's Road Trip: Greek Vacation című műsorában a másnaposság témája azt követően került szóba, hogy Ramsay és műsorvezetőtársai részt vettek egy kis borkóstoláson Attikában - írja az Insider. Amikor Gino D'Acampo rákérdezett, hogy mi Ramsay másnaposság elleni stratégiája, Ramsay olyan választ adott, ami valószínűleg senki számára nem volt meglepő, aki követi a fitneszguru séf mindennapjait.

„Egy futás” – mondta – „vagy egy 10 km-es tekerés az evezőgépen”. Ramsay azt is megemlítette az epizódban, hogy lenyűgöző mennyiségű sportverseny sorát teljesítette már, köztük tizenöt maratont, öt ultramaratont és négy Ironman-versenyt.

Aki Ramsay nyomdokaiba akar lépni, hogy kigyógyuljon a másnaposságból, annak sajnos rossz hírekkel kell szolgálnunk. A Men's Health magazin szerint az edzőteremben végzett izzasztó edzés nem igazán fogja eltüntetni a másnaposság tüneteit. A jó hír az, hogy Dr. Katarina Borer, a Michigani Egyetem kineziológiai karának professzora szerint az edzés által kiváltott neurokémiai anyagok és hormonok rohamának hatására javulhat az ember hangulata, több motivációja lehet, és megnőhet az energiaszintje is, tehát összességében az edzés segíthet abban, hogy egy átmulatott éjszaka után jobban érezd magad. Ehhez csak egy dolog kell, ami lehet, hogy nehezen jön meg: az elhatározás.

Forrásunk volt.

Címlap: FOX via Getty Images


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek