Ezzel a trükkel távol tarthatod a kártevőket otthonodtól

Hamarosan beköszöntenek az első hidegebb őszi napok, az egyre alacsonyabb hőmérséklet elől pedig a környezetünkben élő kártevők egy helyre menekülnek: oda, ahol meleg van. Ha nem akarsz egész télen egereket kergetni a konyhában, akkor jó helyen jársz.

Nincs olyan ház a világon, amely körül előbb vagy utóbb ne tűnne fel legalább egy egér. A kárvetők irtása nem könnyű feladat, ráadásul valljuk be, senki sem szereti elintézni a kis rágcsálókat egy egércsapóval... Furcsa megoldást mutatunk most, melynek főszereplője nem más, mint a teafilter.

Az olyan rágcsálók, mint az egér vagy a patkány leginkább a szagok alapján tájékozódik, és míg a potenciálisan fogyasztható élelmiszerek illata illetve más fajtársuk feromonjai kifejezetten vonzzák az éhes állatokat, addig van egy olyan növény, ami kifejezetten taszítja a kártevőket, ez pedig nem más, mint a borsmenta!

Ahhoz, hogy megszabaduljunk a nemkívánatos rágcsálóktól, nem kell mást tennünk, mint leforrázni egy adag borsmentateát. Miután a tea felforrt, szórjuk szét a használt teafiltereket vagy teafüvet az egész házban, különösen azokon a területeken, ahol nagyobb eséllyel bejuthatnak a nemkívánatos vendégek.

Nemcsak a teafű, a borsmentás illóolajok is segíthetnek távol tartani a kártevőket. Az olajat vízzel hígítva permetezhetjük, vagy áztatott vattapamacsok segítségével is felhasználhatjuk a házban.

Bár a borsmentaolaj hatékony riasztó, nem jelent hosszú távú megoldást, az olajos permetezést és a teafűszórást is érdemes lehet pár naponta, hetente megismételni.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek