Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szabadulj meg a muslicáktól természetes módon

A meleg időszakban különösen bosszantók lehetnek, de nem kell rovarirtó, hogy eltüntesd őket.

A muslicák kifejezetten idegesítő kis lények – sok vizet nem zavarnak, de úgy meg tudják szállni a konyhát vagy a kamrát, hogy utána nagyon nehéz tőlük megszabadulni. A legtöbben ilyenkor a rovarirtó után nyúlnak, pedig nem ez a legjobb megoldás: először érdemes természetes módon próbálkozni.

Készíts csapdákat!

A muslicák, talán nem meglepő, nem a legokosabb állatok. Így nagyon egyszerű módszerekkel csapdába tudod őket csalni: elég például, ha valamilyen étkezési ecetet (nem a hagyományosat, hanem mondjuk almaecetet vagy balzsamecetet) beleöntesz egy befőttesüvegbe, azt celofánnal lefeded, majd kis lyukakat ütsz a celofánon. A muslicák a befelé utat megtalálják, de kifelé már nem jönnek. Nagy valószínűséggel hamar belefulladnak majd az ecetbe.

Vegyél húsevő növényt!

Lehet, hogy kicsit extrémnek tűnhet, de a húsevő növények is tudnak szépek lenni, és kifejezetten érdekes beszédtémát nyújtanak, ha valaki meglátogat. Ráadásul nemcsak a muslicákon csemegéznek, hanem megszabadíthatnak a szúnyogoktól és az idegesítő legyektől is a lakásban. A legtöbb húsevő növény nem is drága, így nem kell nagy anyagi befektetésre számítanod.

Távolítsd el a nedves ruhákat!

A muslicák nemcsak a gyümölcsökre és zöldségekre, de a nedves, bepállott ruhákra is szívesen jönnek – ez ugyanis tökéletes hely számukra arra, hogy lerakják a petéiket, és szaporodjanak. Ha sok a muslica a lakásban, erre különösen érdemes odafigyelni.

Tedd a hűtőbe a gyümölcsöket!

A muslicák neve angolul „fruit flies”, ami már szépen mutatja, hogy az elsőszámú célpontjuk a gyümölcs. Éppen ezért nyáron nem érdemes a gyümölcsöket a konyhapulton hagyni, akkor sem, ha egyébként nincs nagyon meleg a lakásban – inkább tárold őket a hűtőben, ott nem férnek hozzá az apró rovarok, de ha mégis, rövid időn belül megfagynak.

Mosogass minél gyakrabban!

A muslicák a kajamaradékot is nagyon szeretik, úgyhogy kedvezhetsz nekik azzal, ha ritkán mosogatsz, és hagyod, hogy több órát ott álljon a mosogatóban a koszos tányér. Ebbe könnyű belefutni, mert az ember általában csak a gyümölcsökig jut, ha a megelőzésre gondol, de ugyanúgy jöhetnek a muslicák a mosatlanra, sőt, a mosogatóban hagyott ételmaradványokra is.

Próbálj ki illóolajokat!

A muslicák nem szeretik az erős szagokat, ezért megoldás lehet, ha a gyümölcsöket levendulás illóolajban mossuk át (persze szigorúan higított formában), és úgy tároljuk – még egy mosás kell majd fogyasztás előtt, de a muslicák nem fogják megrohanni. Ugyanígy a bazsalikomot sem bírják, úgyhogy ha veszel egy bazsalikomnövényt, és a gyümölcsök közelébe rakod, azzal is megállíthatod a kis rovarokat.

via

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!