7 étterem isteni nyári főzeléke, a legjobb séfektől

Ha egy igazán jó étterem étlapján főzeléket láttok, szavazzatok neki bizalmat! Jó eséllyel pezsdítő élmény vár rátok: a séfek egyik izgalmas, új terepe a menzásnak elkönyvelt főzelékek felújítása, ha úgy tetszik, újragondolása. Így kerül szexin roppanós elem a sokat kárhoztatott paradicsomos káposztára, és így születik többféle textúrából összeállított krumplifőzelék. Most 7 éttermet ajánlunk, ahol csoda főzelékeket ehettek!

A nagymestertől: Hippeace by Főzelékes Feri

Na, hol máshol készülhet rosszemlék-felejtő finomfőzelék, lencsével és paradicsommal turbózott kelkáposzta-főzelék, no meg angol és gumós zellerrel bolondított babfőzelék? Naná, hogy Főzelékes Feri kis birodalmában járunk, annál a bloggerből lett séfnél-éttermesnél, akinek rengeteget köszönhet a főzelék műfaja. Ő anno az egész gasztroblogját a felpimpelt főzelékeknek szentelte, és immár saját, otthonos hangulatú, újhullámos kifőzdéjében osztja az igét.

Borsófőzelék kapris vagdalttal, Hippeace / via

Hippeace by Főzelékes Feri

Budapest VII. kerület, Klauzál tér 11.

Café Kör, a megbízható

A Café Kör a belváros fancy helyei között egy állandó biztos pont, a magyar és nemzetközi konyha klasszikusainak atomvédett bázisa. Itt a krumplifőzeléket és tökfőzelékef fasírt kíséri, a spenótot párizsi bundás csirkemell, és biztosak lehetünk benne, hogy nem elemeire bontva, kifordítva-befordítva érkezik majd a kedvencünk az asztalra, hanem a hagyományos módon. Imádni való az a magabiztosság, ahogyan a Café Kör nem ül fel a trendeknek, így például szépen fotózott ételképekkel sem nyomulnak. Egyszerűen csak kiteszik a filccel felírt napi ajánlatot, és jó étvágyat kívánnak hozzá.

Café Kör

Budapest V. kerület, Sas u. 17.

Egzotikumok és gyerekkort idéző ételek a Ropogósban

Mindig üdvözöljük a nem a belvárosba koncentrálódó jó helyeket, így a 16. kerületi, Alsórákos, Sashalom és Árpádföld vonzáskörzetében működő Ropogóst is. Már az étterem bemutatkozásában is elhangzik a konyha egyik büszkesége, a töklecsójuk, belőve az irányokat: olyan extrák is szerepelnek az étlapon, mint a strucc-steak, a rántott muflon vagy a szarvas osso bucco, de akkor is remelnek, ha egy egyszerű nyári tökfőzelék van a porondon: a séfajánlatban langyosan, malaccsászárral kínálják.

Ropogós Bistro & Garden

Budapest XVI. kerület, Rákosi út 9.

A híres somlójiuk előtt főzelékezzetek: Teyföl

A Teyföl cégérén olvasható ‘k’ betűs sorozathoz, a Kulináris-Kultúrsokk-Kollektíva-Konyhához hozzáfűznénk a krumplifőzeléket is. A kortárs bisztróként is aposztrofált Teyföl jött, látott, főzött, és győzött: rekord sebességgel lopta be magát nem csak a szentendreiek szívébe. A csapat fiatal, a lendület nagy, a konyha őszinte, és olyan színvonalon üzemel, hogy rosszat nemigen kérhettek az étlapról. Az olyan lírai alkotások pedig, mint a képen látható tökfőzelékvariáció, magukért beszélnek!

Cukkinispagetti, tökkrém, kovászolt édeskömény, rántott patiszon, Teyföl / via Teyföl

Teyföl

Szentendre, Városháza tér 2.

Borsófőzelék megfricskázva, Veszprémben

Mindent elárul a veszprémi Fricska főzelékek iránt tanúsított tiszteletéről, hogy így hangzik egy egyszerű (?) borsófőzelék bemutatása: „leporolt idei zsengeborsó-főzelék sült paprikával, harissával és tojással, vagy marhakolbásszal vagy ribs-szel”. Wow. Veszprém Séd patak menti kulthelye berobbantotta a nyarat, többek között ilyen tavasz-nyár ünneplő fogásokkal, mint a zöldborsófőzelék, aminél kevés hétköznapibb fogást ismerünk. No de nem így! Ha már a Fricskában vagytok, ugyanezen a vonalon a rántott vajtököt és a beszédes nevű Fricska Lecsó Revolutiont se hagyjátok ki!

Zsengeborsó-főzelék, Fricska / via

Fricska Veszprém

Veszprém, Miklós u. 10.

Csak nézzetek rá erre a kelkáposzta-főzelékre: Helka Bistro

A balatonfüredi pörgés egyik helyszíne a Tagore sétánytól néhány perc sétára fellelhető Helka, ami több irányból is megszólítja a közönséget: a Helka Grand, a Helka Privé és a Helka Backstage Bistro is várja a vendégeket. Buli előtt vagy buli helyett is vár a bisztró, ahol a lazára szabott nemzetközi ételsor mögött is igényes a hozzállás, Molnár Dávid executive séf és Dénes Botond felelnek a konyháért. A nápolyi pizzák (bizony!) és igen korrekt burgerek mellett olyan, a magyar szíveket megmelengető kedvencek is tányérra kerülnek, mint a palócgulyás, a madártej vagy a kelkáposzta-főzelék, aminek már a látványa is észveszejtő.

Malaccsászár vajas kelkáposzta-főzelékkel és pirított burgonyával, Helka / via

Helka Bistro

Balatonfüred, Széchenyi tér 8.

Jót enni Győrben: A Fűszeres

A Baross utca Győr belvárosának korzója, akármerre is indulunk sétálni, a Baross utcában biztosan ki fogunk kötni. Már reggeltől nyitva itt A Fűszeres, ami egy delikátbolt, kávézó és kis étterem egyben. A villásreggelijeik és hamburgereik méltán a város legjobbjai között emlegetendők, és a győrieknek nem kell bemutatni az ebédmenüjüket sem. A leves-főétel párosokat leginkább a házias, nem elnehezítő, lendületes jelzőkkel tudnánk illetni, és persze főzelékeket is mindig beemelnek a rakottasok, a tarhonyás hús és hasonló hazai komfortételek mezőnyébe. A Fűszeres Kettő is immár Győr vendéglátásának része.

A Fűszeres / via

A Fűszeres

Győr, Baross Gábor út 28.

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: Helka Bistro

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ajánlóban nincs hiány nálunk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!