7 étterem isteni nyári főzeléke, a legjobb séfektől

Ha egy igazán jó étterem étlapján főzeléket láttok, szavazzatok neki bizalmat! Jó eséllyel pezsdítő élmény vár rátok: a séfek egyik izgalmas, új terepe a menzásnak elkönyvelt főzelékek felújítása, ha úgy tetszik, újragondolása. Így kerül szexin roppanós elem a sokat kárhoztatott paradicsomos káposztára, és így születik többféle textúrából összeállított krumplifőzelék. Most 7 éttermet ajánlunk, ahol csoda főzelékeket ehettek!

A nagymestertől: Hippeace by Főzelékes Feri

Na, hol máshol készülhet rosszemlék-felejtő finomfőzelék, lencsével és paradicsommal turbózott kelkáposzta-főzelék, no meg angol és gumós zellerrel bolondított babfőzelék? Naná, hogy Főzelékes Feri kis birodalmában járunk, annál a bloggerből lett séfnél-éttermesnél, akinek rengeteget köszönhet a főzelék műfaja. Ő anno az egész gasztroblogját a felpimpelt főzelékeknek szentelte, és immár saját, otthonos hangulatú, újhullámos kifőzdéjében osztja az igét.

Borsófőzelék kapris vagdalttal, Hippeace / via

Hippeace by Főzelékes Feri

Budapest VII. kerület, Klauzál tér 11.

Café Kör, a megbízható

A Café Kör a belváros fancy helyei között egy állandó biztos pont, a magyar és nemzetközi konyha klasszikusainak atomvédett bázisa. Itt a krumplifőzeléket és tökfőzelékef fasírt kíséri, a spenótot párizsi bundás csirkemell, és biztosak lehetünk benne, hogy nem elemeire bontva, kifordítva-befordítva érkezik majd a kedvencünk az asztalra, hanem a hagyományos módon. Imádni való az a magabiztosság, ahogyan a Café Kör nem ül fel a trendeknek, így például szépen fotózott ételképekkel sem nyomulnak. Egyszerűen csak kiteszik a filccel felírt napi ajánlatot, és jó étvágyat kívánnak hozzá.

Café Kör

Budapest V. kerület, Sas u. 17.

Egzotikumok és gyerekkort idéző ételek a Ropogósban

Mindig üdvözöljük a nem a belvárosba koncentrálódó jó helyeket, így a 16. kerületi, Alsórákos, Sashalom és Árpádföld vonzáskörzetében működő Ropogóst is. Már az étterem bemutatkozásában is elhangzik a konyha egyik büszkesége, a töklecsójuk, belőve az irányokat: olyan extrák is szerepelnek az étlapon, mint a strucc-steak, a rántott muflon vagy a szarvas osso bucco, de akkor is remelnek, ha egy egyszerű nyári tökfőzelék van a porondon: a séfajánlatban langyosan, malaccsászárral kínálják.

Ropogós Bistro & Garden

Budapest XVI. kerület, Rákosi út 9.

A híres somlójiuk előtt főzelékezzetek: Teyföl

A Teyföl cégérén olvasható ‘k’ betűs sorozathoz, a Kulináris-Kultúrsokk-Kollektíva-Konyhához hozzáfűznénk a krumplifőzeléket is. A kortárs bisztróként is aposztrofált Teyföl jött, látott, főzött, és győzött: rekord sebességgel lopta be magát nem csak a szentendreiek szívébe. A csapat fiatal, a lendület nagy, a konyha őszinte, és olyan színvonalon üzemel, hogy rosszat nemigen kérhettek az étlapról. Az olyan lírai alkotások pedig, mint a képen látható tökfőzelékvariáció, magukért beszélnek!

Cukkinispagetti, tökkrém, kovászolt édeskömény, rántott patiszon, Teyföl / via Teyföl

Teyföl

Szentendre, Városháza tér 2.

Borsófőzelék megfricskázva, Veszprémben

Mindent elárul a veszprémi Fricska főzelékek iránt tanúsított tiszteletéről, hogy így hangzik egy egyszerű (?) borsófőzelék bemutatása: „leporolt idei zsengeborsó-főzelék sült paprikával, harissával és tojással, vagy marhakolbásszal vagy ribs-szel”. Wow. Veszprém Séd patak menti kulthelye berobbantotta a nyarat, többek között ilyen tavasz-nyár ünneplő fogásokkal, mint a zöldborsófőzelék, aminél kevés hétköznapibb fogást ismerünk. No de nem így! Ha már a Fricskában vagytok, ugyanezen a vonalon a rántott vajtököt és a beszédes nevű Fricska Lecsó Revolutiont se hagyjátok ki!

Zsengeborsó-főzelék, Fricska / via

Fricska Veszprém

Veszprém, Miklós u. 10.

Csak nézzetek rá erre a kelkáposzta-főzelékre: Helka Bistro

A balatonfüredi pörgés egyik helyszíne a Tagore sétánytól néhány perc sétára fellelhető Helka, ami több irányból is megszólítja a közönséget: a Helka Grand, a Helka Privé és a Helka Backstage Bistro is várja a vendégeket. Buli előtt vagy buli helyett is vár a bisztró, ahol a lazára szabott nemzetközi ételsor mögött is igényes a hozzállás, Molnár Dávid executive séf és Dénes Botond felelnek a konyháért. A nápolyi pizzák (bizony!) és igen korrekt burgerek mellett olyan, a magyar szíveket megmelengető kedvencek is tányérra kerülnek, mint a palócgulyás, a madártej vagy a kelkáposzta-főzelék, aminek már a látványa is észveszejtő.

Malaccsászár vajas kelkáposzta-főzelékkel és pirított burgonyával, Helka / via

Helka Bistro

Balatonfüred, Széchenyi tér 8.

Jót enni Győrben: A Fűszeres

A Baross utca Győr belvárosának korzója, akármerre is indulunk sétálni, a Baross utcában biztosan ki fogunk kötni. Már reggeltől nyitva itt A Fűszeres, ami egy delikátbolt, kávézó és kis étterem egyben. A villásreggelijeik és hamburgereik méltán a város legjobbjai között emlegetendők, és a győrieknek nem kell bemutatni az ebédmenüjüket sem. A leves-főétel párosokat leginkább a házias, nem elnehezítő, lendületes jelzőkkel tudnánk illetni, és persze főzelékeket is mindig beemelnek a rakottasok, a tarhonyás hús és hasonló hazai komfortételek mezőnyébe. A Fűszeres Kettő is immár Győr vendéglátásának része.

A Fűszeres / via

A Fűszeres

Győr, Baross Gábor út 28.

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: Helka Bistro

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ajánlóban nincs hiány nálunk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!