Foodtruck-találkozó a Corvinnál!

A streetfood-rajongók új Mekkája 40 különböző étellel a vegántól a BBQ-ig, csapolt kézműves sörökkel, forralt borral és kávékkal várja a zarándokokat a Corvin negyed mellett!

Két hete nyílt meg a Corvin negyed tőszomszédságában, a volt Kilián laktanya udvarán a Food Truck Udvar. Budapest egy-két pontján már van hasonló streetfood-lelőhely, de a IX. kerületre is kétség kívül ráfért már egy kis vérfrissítés gasztronómiai szempontból. A régi Kilián laktanya udvarán újra lüktet az élet - omlós húsos szendvicsek, nyúlós sajttal beborított gnocchik, közel-keleti inspirációjú vegán ételremekek, hamburgerek, fish and chips, remek kézműves sörök és megannyi étel várja azokat, akik az Üllői út környékén szeretnének ebédelni vagy vacsorázni.

Sőt, a jövő héttől érkezik Mr Pisztráng, aki értelemszerűen különböző módon elkészített pisztrángokkal erősíti a mezőnyt, illetve az az öreg motoros, aki már akkor a streetfood-mozgalmat erősítette, mikor még csak a McDonalds'-ban lehetett hamburgert kapni. "A" Töki Pompos húsz éve kezdte meg a működését, hogy mekkora sikerrel, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nincs ma olyan esemény, ahol ne lehetne kemencés lángost kapni. Az elmúlt húsz évben ők is sokat változtak persze, a klasszikus alapdarabok mellett újhullámos langallókból is válogathatunk jövő héttől. A két új versenyzővel együtt a Food Truck Udvar kínálata nagyjából tényleg le fogja fedni az utcán ehető ételek egész palettáját - és ez is volt a ötletgazdák célja.

Karfiol világbéke módra Kristóf konyhájából

A IX. kerület tavasszal indult Disctric 9 mozgalma összefogta a környéken található kézműves sörözőket, és egyből ki is derült, hogy ha kézműves sörben gondolkozunk, akkor egész Budapesten ezen a környéken kapjuk a legszélesebb kínálatot. A hozzá illő, minőségi street food-ban ugyanakkor egyáltalán nem volt ilyen erős a felhozatal, és a választék is sokkal kisebb volt. A Food Truck Udvar nyitása előtt felmérték a környéken élők és dolgozók igényeit, valamint figyeltek arra is, hogy különböző profilú kocsik kerüljenek be - ezért is a szlogen, hogy a vegántól a BBQ-ig. A komplexumhoz belső rész is tartozik, ami a jelenlegi időjárási körülmények között nagyon kellemes - ha szeretnénk, egy melegítő gomba alatt is elfogyaszthatjuk a pulled pork szendvicsünket, de választhatjuk a benti részt, vagy a fűtött, fóliázott teraszt is.

A Gubó szendvicse csukott..

A tervek szerint jövőre felszolgálók is lesznek - mi kiválasztjuk, hogy melyik food truck melyik ételét szeretnénk beburkolni, és kihozzák nekünk, mint egy klasszikus étteremben. Ha az idő jobbra fordul, akkor pedig kellemes kis lounge udvarrá fog alakulni a Food Truck Udvar, ahol a jó falatok és sörök mellett halk zenét hallgathatunk, a körberakott fotelokon hesszelve. És hogy mit kóstoltunk? Mindent, amit bírtunk!

...és nyitott változatban

A Gubóval kezdtük: a burritó és a quesadilla között félúton billegő zárt grillszendvics szuper ötlet - a Gubó tulajdonosa, Szilveszter civilben formatervező, ő alkotta meg a tökéletesen zárt melegszendvicset, ami nem csöpög, nem hullik, kívül ropogós, belül pedig különböző grillezett húsok, vaslapon sült zöldségek, szószok és sajtok tarkítják.

Következett a vegánok gyülekezőhelye: Steiner Kristóf és Vajas Balázs jóvoltából a Kristóf konyhájában mennyei, közel-keleti ihletésű vegán falatokat kóstolhatunk. Mi a 'karfiol világbéke módra' tányért kaptuk rengeteg roppanós karfiollal, fűszeres kuszkusszal és friss zöldségekkel - az biztos, hogy ha mindenki ilyet enne, még a világbéke is hamarabb köszöntene be!

Gnocchi paradicsomszósszal és rengeteg nyúlós mozzarellával a Gnocchi furgonból

Az hideg ellenére az Élesztő kocsiját sem tudtuk kihagyni - a kézművessör-választék közül két új fenegyereket, a Hekkelberget és a Kísérleti Nyulat kóstoltuk, de nagyon szemeztünk az itt kapható forró levesekkel is.

A gnocchifurgonról már egyszer írtunk nektek, mostantól bármikor felkereshetitek a Kilián Laktanya udvarán. Tavaly óta változott a kínálat - a gnocchik ugyanolyan atompuhák és olaszosak, mint induláskor, de ma már tésztát is választhatunk a szép sárga Piaggio-ról, az olasz szószok mellett pedig megjelentek más nemzetek ízei is - igazi fúziós ízkavalkádot kaphatunk tökéletes házi olasz gnocchikon és tésztákon tálalva.

Nem tudtuk abbahagyni

A szentendrei Duna-partról ide igazolt BBQ-truck kihagyhatatlan azok számára, akik nem ijednek meg, ha egy nagyobb adag húst kell eltüntetniük. A saját készítésű szószokkal, igazi krumpliból, helyben készült sült krumplival és coleslaw-kísérővel kínált óriási szendvicsekbe rejtett húscafatok 18 órán át készülnek 110 fokon - el lehet képzelni, mennyire omlós minden egyes darab konc. Ráadásul valóban szálasra szedett, nem kockára vágott cafatokat rejt, mint olyan sok hazai pulled pork.

Pulled pork a javából!

Utolsó erőnkkel a Muzikum Bisztró All About Street Food nevű kocsiját látogattuk meg egy zöldséges-sajtos wrap erejéig: a roppanós zöldségeket rejtő, harsanóan friss tekercs tökéletes választás, ha nem akarjuk magunkat túlenni - ha igen, akkor is beállhatunk az All About Street Food előtti sorba, tuti, hogy hatalmas hamburgereiket látva itt az igazán nagyétkűek is megtalálják a számításaikat.

A lakmározás végén a fesztiválokról jól ismert vespresso-nál ittunk egy tökéletes kávét - ha lett volna még egy falatnyi hely bennünk, biztos megkóstoltuk volna a friss olasz házi sütijeiket is!

Friss, roppanós wrap az All About Street Food-tól

Ha ebédidőben nem tudjátok, hogy merre induljatok, vagy buli előtt bekapnátok pár igazán jó falatot, akkor próbáljátok ki a Food Truck Udvart - akár többször egy héten, hiszen biztos sok idő kell ahhoz, hogy az összes kocsit végigegyétek!

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek