Foodapest, de csodás!

Második alkalommal nyitott meg a Hungexpón egyszerre két élelmiszer-ipari kiállítás, a Foodapest és az UKBA. Az esemény nemcsak a szakma hivatalos képviselői, hanem a nagyközönség számára is sok kulináris izgalmat rejt.

A Hungexpón, a Nemzetközi Élelmiszer, Ital, Élelmiszer-gépipari és Vendéglátó-ipari Szakkiállításon, valamint a Nemzetközi Cukrászati, Sütőipari és Gasztronómiai Szakkiállításon látogatóként a közel 2000 kiállító között megtalálhatjuk kedvenc hazai és nemzetközi termékeinket, a nagy világcégek márkáitól egészen a kis kézműves háziipari termelők árujáig.

Less a kulisszák mögé!

Bepillantást nyerhetünk a kulisszák mögé, láthatjuk, hogy mekkora gépekkel dolgoznak a nagy cukrászdák, milyen sütőből kerülnek ki a látványpékségek ínycsiklandó süteményei.Rengeteg információhoz juthatunk a kedvenc termékeinkről, és végigkövethetjük a cégek történetét a kezdetektől napjainkig. A kiállítók itt szívesen megosztják velünk legféltettebb titkaikat, hogy a kedvenc kolbászunk, borunk, vagy tésztánk miért is annyira különleges. Természetesen meg is kóstolhatjuk, és kedvünkre kalandozhatunk az édes és sós sütemények útvesztőjében. A délutáni programokon pedig megtudhatjuk hogyan kell brióst fonni, pizzát dobálni, hogyan dolgoznak a hagyományőrző pékasszonyok, és hogyan kell igazi csigatésztát készíteni a lakodalmas húslevesbe.

Aki még mindig hezitál, hogy ellátogasson-e a Hungexporaaz utolsó napon, február 8-án, annak van még egy titkos információnk – találkozhat a NoSalty-val. Gyertek el, fotózkodjatok le, mint „webszakácsok” és vigyétek haza ajándékba a receptkártyáinkat, és ami a legfontosabb: érezzétek magatokat nagyon jól!

Szeretettel várunk mindenkit!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek

Ha ilyen tésztát vettél, ne edd meg, azonnal vidd vissza

A Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) arra kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosítóadatokkal megegyező tortellinit ne fogyasszák el! Az érintett termék bármelyik Spar üzletbe visszavihető, a termék teljes vételárát visszafizetik.