Íme az eszköz, amivel gyerekjáték a fokhagymaprés tisztítása

Tény, hogy nagyon praktikus konyhai eszköz a fokhagymanyomó, ám tisztítása nem éppen a kedvenc elfoglaltságunk... Ha te is szeretnéd, hogy hipp-hopp meglegyél a fokhagymamaradványok eltávolításával, akkor próbáld ki az alábbi egyszerű trükköt!

Talán az összes hobbi séf egyetért abban, hogy a fokhagymanyomó egy olyan praktikus konyhai eszköz, amely sokkal gyorsabbá és könnyebbé teszi a fokhagyma előkészítését a főzéshez, sütéshez. A fokhagymanyomó segítségével ugyanis hipp-hopp a lángos tetejére vagy a serpenyőbe kerülhet az illatos fűszernövény. A gerezdek összenyomása után azonban jön egy másik feladat: a fokhagymaprés tisztítása, ami valljuk be, elég bosszantó lehet. A kis lyukak és apró zegzugok miatt ugyanis elég nehéz eltávolítani a maradványokat az eszközből. De szerencsére akad egy teljesen hétköznapi tárgy, amely megkönnyíti a fokhagymanyomó tisztítását.

Íme az eszköz, amivel gyerekjáték a fokhagymaprés tisztítása

Egy fogkefe segítségével megtisztíthatod a fokhagymanyomót

Kis méretének és rugalmas sörtéinek köszönhetően a fogkefe simán bevethető a fokhagymanyomó tisztítására.

A sörték ugyanis elég kemények ahhoz, hogy megtisztítsák a fokhagymanyomót, de nem túl durvák ahhoz, hogy megkarcolják vagy megsértsék a fémből vagy műanyagból készült fokhagymaprést. Emellett a fogkefe egy olyan tárgy, amit minden háztartásban megtalálunk. Hasznosítsd újra a régit, amit már nem használsz, erre a célra pont jó lesz!

Pakold ezekbe a fogásokba az ízletes fokhagymát:

Hogyan használd a fogkefét a fokhagymanyomó tisztításához?

A tisztítási folyamat nagyon egyszerű a fogkefe használatával, de van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni.

Először is nagyon fontos, hogy miután használtad a fokhagymatörőt, ne hagyd, hogy koszosan álljon órákig, mert a fokhagyma maradéka könnyen kiszárad, és így sokkal nehezebb lesz eltávolítani. Ha nincs más választásod, mint elhalasztani a feladatot, akkor tedd a piszkos nyomót egy vízzel teli pohárba vagy tálba, hogy ne tudjon rászáradni a fokhagymamaradék.

Próbáld ki ezeket a fokhagymás ételeket is:

Amikor már készen állsz a fokhagymatörő tisztítására, akkor öblítsd le az eszközt a csap alatt, hogy eltávolítsd a fokhagyma darabkáit. Ezután a fogkefe segítségével dörzsöld át a fokhagymaprés felületét, különös figyelmet fordítva a kis lyukakra, mert ezek a részek szokták a legtöbb maradékot felhalmozni. Ha ezek után még mindig találsz maradékokat, vess be egy fogpiszkálót. Végül tisztítsd meg a fokhagymatörőt egy puha szivaccsal és némi mosogatószerrel, majd alaposan öblítsd le, és hagyd megszáradni.

És most, hogy ismered ezt a egyszerű tisztítási trükköt, fogadni mernénk, hogy gyakrabban használod majd a fokhagymanyomót.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Konyhai tippek, amelyeket bizony érdemes megfogadni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Borzongató musical a nyári hőségben: Rebecca a Szegedi Szabadtérin

Újabb nagyszabású, magával ragadó zenés előadást mutat be a Szegedi Szabadtéri Játékok. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebeccája A Manderley-ház asszonyát, Daphne du Maurier bestsellerét álmodja musicalszínpadra. Béres Attila bemutatója azonban nemcsak a világhírű regény – vagy éppen a Hitchcock nevéhez fűződő filmfeldolgozás – rajongóinak tartogat izgalmas pillanatokat!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek