Felfedjük előttetek a tökéletes kijevi csirkemell titkait

A rántott csirke örök sláger, ha pedig meg is töltjük valami finomággal, akkor igazán felülmúlhatatlan. Lehet sajttal-sonkával, aszalt gyümölcsökkel, kolbásszal, gyakorlatilag bármivel, amit szeretünk. Na és itt van a szaftos és mutatós kijevi csirkemell, a tökéletes ünnepi főétel: két titka a ropogós panír és a jó ízesítésű fűszervaj.(x)

A kijevi csirkemell klasszikus kedvenc, melynek van pár fortélya, amit érdemes egyszer és mindenkorra megtanulni. Megéri például minél jobb minőségű vajat vásárolni, és használat előtt legalább negyed órával elővenni a hűtőből. A zöldfűszerekkel se spóroljunk, mehet bele nyugodtan minél többféle: rozmaring, petrezselyem, bazsalikom, snidling, tárkony. Készítsd el karácsonyra!

A tökéletes kijevi csirkemell - RECEPT ITT!

Sok helyen sajtot is tesznek a fűszervajba, igaz, az eredeti receptben ez nem szerepel.

Mi viszont most felturbóztuk egy kis parmezánnal, citromhéjjal és fokhagymával, hogy a hús íze még gazdagabb legyen.

Egyik nagy kihívás benne az, hogy a vaj ne folyjon ki belőle sülés közben. Burgonyapürével és savanyúsággal vagy kedvünk szerinti körettel tálaljuk. Mutatjuk, hogy készül!

A tökéletes kijevi csirkemell - RECEPT ITT!

A csodás fűszervaj

A szobahőmérsékletű vajat tegyük egy keverőtálba. A zöldfűszereket vágjuk apróra, hogy könnyen fogyaszthatóak legyenek. Keverjük őket a vajhoz, majd reszeljük bele a citromhéjat és a fokhagymát is! Szórjunk bele jó adag reszelt parmezánt, majd sózzuk-borsozzuk. Villával keverjük el alaposan, egyneműre. Ezután az egészet borítsuk egy darab folpackra, tekerjük fel jó szorosan, és tegyük hűtőbe dermedni.

A csirkemell megtöltése

A csirkemelleket egy éles késsel vágjuk vízszintesen keresztbe, ügyelve rá, hogy a felezett húsok egyben maradjanak, és kissé klopfoljuk ki őket. (Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.) A fűszervajat osszuk négy egyenlő részre, helyezzünk a csirkemellszeletek közepére egy-egy darabot, majd tekerjük fel szorosan. Kétoldalt szúrjuk át egy-két fogpiszkálóval is, így nem fog kifolyni a vajas töltelék.

A tökéletes kijevi csirkemell - RECEPT ITT!

A panír és a sütés

Panírozáshoz használjunk kukoricalisztet és pankómorzsát, így garantáltan hangosan ropogós lesz a végeredmény. Hagyományosan panírozzuk őket (liszt-tojás-morzsa).

A tojásban és a morzsában nem árt kétszer is meghempergetni a csirkemelleket, hogy biztos ne tudjon kiszökni belőlük a parmezános fűszervaj.

Öntsünk legalább egy ujjnyi olajat a serpenyőbe. Amikor kellően forró (180°C), tegyük bele a panírozott húst, és süssük minden oldalát aranybarnára. A kész kijevi csirkemellekről itassuk le a felesleges zsiradékot konyhai törlővel, majd szeletelve tálaljuk burgonyapürével, vagy kedvünk szerinti körettel.

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...