Filléres trükkök, hogy könnyedén lehűtsd a lakást a kánikulában

Ha nincs otthon klímád, akkor ez az izzasztó hőség még kellemetlenebb tud lenni. Szerencsére van pár tippünk, hogyan hűtsd le az otthonodat.

Beköszöntött az igazi nyár, mellyel kéz a kézben jár a kánikula is. A hőmérő higanyszála majdnem eléri a 40 fokot, ami rengeteg kellemetlenséget tud okozni. Ráadásul nemcsak a szabad téren elviselhetetlen ez a hőség, de beltéren is, hiszen a tartós meleg miatt a falak átmelegszenek, és még éjjel, szellőztetve sem lehet eléggé lehűteni a lakást. Szerencsére van néhány tippünk, hogyan hűtsd le a lakást kánikulában.

Filléres trükkök, hogy könnyedén lehűtsd a lakást a kánikulában

Ne menjen fölöslegesen

Talán nem is gondolnád, de a bedugva maradt háztartási gépek, televíziós, asztali számítógép és töltők is árasztják magukból a hőt.

A legjobb, ha ezeket arra az időszakra, amikor nem használjuk, áramtalanítjuk. Ha nem szeretnéd ki be húzgálni ezeket a konnektorból, akkor a legjobb, ha beszerzel egy kapcsológombos elosztót,

Nem mindegy a textil

Valószínűleg te is eltetted a takarót mélyre a szekrénybe, és egy sima lepedőt használsz éjszaka, azonban egyáltalán nem mindegy ez, milyen anyagból készült. Ha teheted, akkor kerüld el a gyapjút, nejlont tartalmazó szöveteket. Ezen kívül zseniális trükk lehet az is, ha lefekvés előtt beteszed a hűtőbe egy fél órára.

Sötétíts

A leengedett redőny rengeteg hőt képes megfogni, azonban arra már kevesen gondolnak, hogy átmenetileg a fényáteresztő függönyeit is sötétítőre cserélje, ezzel is kint tartva minden fényt és hőt. Ráadásul vannak már olyan speciális sötétítő függönyök, melyek 3 rétegből állnak: a két bármilyen színű külső réteg közé fekete anyag van téve, hogy minél több fényt és hőt nyeljen el, és tartson kívül.

Zárj le néhány szobát

Ha van olyan szoba a házadban/lakásodban, ami nagyon könnyedén felmelegszik, mert sokáig süt oda a nap, akkor ne pazarold arra az energiáidat, hogy mindenáron lehűtsd. A legjobb, ha ezeket a helyeket lezárjuk ajtóval, vagy teszünk oda egy sötét függönyt. Ezzel is megfoghatunk néhány fokot.

A ventilátor hack

Ha olyan lakásban laksz, ahol nem lehet kereszthuzatot csinálni, akkor a legjobb megoldás, ha éjszakára a nyitott ablak elé teszed a ventilátort, így könnyebben be tud jönni a friss, hidegebb levegő. A másik trükk, hogy a ventilátor mögé egy nagy tál jeget teszel.

Forrásunk volt.


Még több trükk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek