Így hűtsd le a lakást, ha nincs légkondid

Nem kell kétségbeesned, ha nincs légkondid a lakásban, hiszen anélkül is lehűtheted a lakásodat a kánikulában.

A nyári kánikulát két helyen lehet csak túlélni: vagy vízpart mellett vagy egy légkondival felszerelt helyiségben. Ha nem tudtunk elutazni, vagy nincs strand a közelünkben, és légkondi sem áll rendelkezésünkre, szerencsére akkor is bevethetünk néhány technikát, amivel lehűthetjük a szobát.

Egy tál jég

Még jobban lehűthetjük a levegőt, ha mielőtt bekapcsolnánk a ventilátort, megtöltünk egy nagy serpenyőt jéggel, és elé helyezzük. Segíthet még az is, ha kikapcsoljuk az elektromos eszközöket a szobában, hiszen ezek is ontják magukból a meleget.

Árnyékolj!

A természetes fény hiánya elég zavaró lehet, de valamit valamiért – mivel a napsütés nagyon fel tudja melegíteni a lakást, ezért a legjobb, ha leengeded a redőnyöket, és behúzod a sötétítő függönyeidet. Ha esetleg nagyon zavar a sötétség, akkor csak a nap felé néző ablakokat sötétítsd be. Egy másik remek opció az ablakokra rögzíthető hővédő fólia, ami visszaveri a hő 30-80 százalékát.

Rakd az ablakba a ventilátort!

Ez a tanács azoknak lehet leginkább hasznos, akik nem tudnak kereszthuzatot csinálni a lakásban. A trükk nem lehetne ennél egyszerűbb: az esti órákban, amikor már lehűlt a levegő, tegyük a ventilátort az ablakba. Így könnyebben áramlik be a hideg a szobába, és gyorsabban csökken majd a hőmérséklet.

Növények, növények, növények

A szobanövények számos előnyeinek egyike, hogy hűsebbé tehetik az otthoni levegőt. Az aloe vera, a pozsgás növények ilyen szempontból remek választásnak számítanak, de nem tévedhetsz nagyot az anyósnyelvvel, a fikuszokkal és a pálmákkal sem. Ha napos ablakba teszed őket, két legyet üthetsz egy csapásra, hiszen így felfogják a napsugarak egy részét is.


Ételek a kánikulában:

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek