3 bevált módszer, amivel könnyedén megtisztíthatod a fürdőszobai zuhanyfüggönyt

Ha van zuhanyfüggönyöd, talán egyet értesz azzal, hogy az egyik legmacerásabb dolog megtisztítani. Mutatunk 3 bevált trükköt, amivel gyorsan tisztává varázsolhatod!

Vannak házimunkák, amiket a hátunk közepére nem kívánunk, és sokunk számára a zuhanyfüggöny tisztítása is ilyen. Persze, ha következetesen, minden egyes alkalommal széthúzod a függönyt, és hagyod megszáradni, nem sok dolgod van vele, de ha egyszer-egyszer ez a művelet kimarad a fürdés végén, vagy nagy a család, akkor biztos, hogy tisztításra szorul.

Elő a szódabikarbónával!

A zuhanyfüggönyön akkor is megjelenhet penészfolt, vagy vízkő, ha egyébként ügyelsz a tisztaságra. Mivel a fürdőszoba levegője nedves és magas a páratartalom, ha nem húzod szét a zuhanyfüggönyt minden egyes használat után, könnyen bepenészesedhet alul, a redőkben vagy a szegélye mentén.

Ha nem látod vészesnek a helyzetet, egyszerűen dobd be a mosógépbe, de ne magában, hanem tegyél még mellé két régebbi törölközőt! Válassz kímélő mosást, és adj a mosószerhez ½ csésze szódabikarbónát, az öblítő helyére pedig önts ½ csésze ecetet. A program végeztével függeszd fel a függönyt, és még véletlen se tedd szárítógépbe!

Használj fehérítőt!

A fehérítő is jó szolgálatot tehet, ha szeretnéd megtisztítani a zuhanyfüggönyödet. Ha ezt a módszert választod, szintén nem kell sok időt rászánnod az előkészületekre: a függönyt tedd be a mosógépbe, az előzőekhez hasonlóan szintén két törölközővel együtt, így megelőzheted, hogy a zuhanyfüggöny nagyon összegyűrődjön. Ez alkalommal az ecet helyett ½ csésze fehérítőt adj ¼ csésze mosószerhez. Az öblítéshez itt is használhatsz ecetet.

Vesd be az ecetet!

Ha mellőznéd a mosógépet, tedd egy lavórba a zuhanyfüggönyt, eressz rá meleg vizet, amibe 1 csésze ecetet tegyél. Hagyd állni 1 órát, majd egy szivaccsal dörzsöld át, cseréld ki a vizet, és ha makacs szennyeződésről van szó, ismételd meg a folyamatot annyi különbséggel, hogy a vízköves vagy penészes részekre szódabikarbónás-ecetes masszát kenj. Ez a módszer időigényesebb, de tény, sokkal környezetbarátabb megoldás.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?