9 kidobásra ítélt apróság, amit újrahasznosíthatsz a konyhában

Hiszünk az újrahasznosításban, és abban, hogy a Föld állapotára való tekintettel csökkentenünk kell a kidobált, felesleges kacatok, műanyagok mennyiségét, éppen ezért próbálunk mindennek új jelentést adni. Kidobásra ítélt apróságok, amelyek a konyhában is megállják a helyüket!

Te is az újrahasznosítás híve vagy, és utálod a felesleges szemetet? Sajnos mindannyiunk háztartásában lapulnak olyan feleslegessé vált vagy haszontalannak tűnő kacatok, a vásárlásainkkal járó, első ránézésre hulladéknak tűnő apróságok, amelyeknek egy kis kreativitással új életet tudunk adni a konyhában. Újrahasznosításra fel!

A gyümölcshálókba szivacsot csomagolva saját dörzsiszivacsot varázsolhatsz magadnak

Műanyag hálók

Ne dobd ki a boltban vásárolt zöldségek és gyümölcsök hálós csomagolását! Tegyél bele egy keményebb mosogatószivacsot, majd kötözd össze a végét. Hasznosítsd újra dörzsiszivacsként.

Szilikagél

Gondoltad volna, hogy a cipősdobozokban található nedvszívó szilikagélcsomagok még jók lesznek valamire? Ha legközelebb egy új pár lábbelibe fekteted a pénzed, akkor kidobás helyett ragaszd be a kis pakkot a rizstartó doboz belsejébe, hogy megvédje azt a nedvességtől.

Kréta

Ha eddig nem tartottál krétát a konyhádban, akkor most feltétlenül szerezz be párat, ugyanis csodálatosan eltünteti a zsírt a szövetekből, ha bedörzsölöd vele a foltot az anyagon.

A kréta például oldja a szövetekben a zsírt! (Unsplash)

Gumikesztyű

Ha van egy felesleges pár gumikesztyűd és házikedvencet is tartasz otthon, akkor többé nem szükséges szöszfelszedő hengert venned a boltban. Húzd végig a kesztyűs kezed a szőnyegen vagy a kanapén, és biztos lehetsz benne, hogy egy maroknyi szőrt fogsz összeszedni.

Kávéfilter

A legközelebbi növényátültetés alkalmával tegyél egy kávéfiltert a cserép aljába. A szűrő segít megakadályozni, hogy kifolyjon a nedves föld, ha véletlenül túl sok vízzel locsoltad meg a virágaidat.

Evőeszköztartó

Ha új konyhabútort vásárolsz, akkor az evőeszköztartót semmiképpen se dobd ki! Tisztítsd meg, esetleg fesd át, és rendszerezd benne az apróságaidat – ékszertartóként például tökéletesen funkcionál a hálószobában.

Mosózsák

Ha unod már, hogy az apró kanalak, kupakok és az edények kiegészítői elvesznek a mosogatógépben, akkor szerezz be egy mosózsákot – olyat, amiben a ruhákat is mosod. Tegyél bele mindent, amit nem szeretnél kihalászni a mosogatógép aljából, és ne aggódj, így is minden tökéletesen tiszta lesz!


Egy mosózsákba nemcsak ruhaneműt rakhatsz, hanem a mosogatógépbe való apróságokat is

Iratcsipesz

A kis csipeszkék nem csak az iratok, hanem a hűtő rendszerezésében is segítségünkre lehetnek. Csiptessük őket a hűtő polcaira, és írjuk rájuk, hogy melyik rekeszben mit tárolunk. Ezzel elkerülhetjük a felesleges vásárlást, és a hűtő teljes tartalmát sem kell kipakolnunk, ha keresünk valamit.

Zuhanysapka

Ha lapul a fiókban pár kihasználatlan zuhanysapka, akkor vegyük elő és jól tisztítsuk meg őket, majd frissen tartó fólia helyett használjuk az edények, tálak tetejére húzva.


Még több okosság erre:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek