Félhet a Nutella - vetélytársra akadt a mogyorókrémek királya

A világszinten is első számú Nutella mogyorókrémnek komoly konkurenciája lesz az olasz Barilla márka pálmaolajmentes csokikrémnek.

Saját gyártású, pálmaolajmentes mogyorókrémet dob piacra januárban a főleg tésztáiról híres olasz márka, a Barilla. Az újonnan megjelenő kakaós massza az első komoly kihívója lehet a világelső Nutellának, ugyanis a Ferrero-val szemben a Barilla a méltán hírhedt pálmaolaj NÉLKÜL készíti el mogyorókrémét – írja aReuters.
Vajon sikerül átvennie a hatalmat a Barillának a Nutella felett?
A Nutella története a negyvenes évekig nyúlik vissza, amikor is a cukrász mester, Pietro Ferrero megalkotta az első kakaós mogyorókrémet. A receptet a későbbiekben fia, Michele fejlesztette tovább, az 1980-as évek óta pedig nem akadt komoly vetélytársa a Nutellának.
A márka népszerűsége 2016 környékén kezdett alább hagyni. A mogyorókrém természetvédő fogyasztói neheztelni kezdtek a Ferrero-ra, amiért az nagy mennyiségű pálmaolajat használ a csokis édesség elkészítéséhez.

Az Olajpálmákat a világ trópusi, esőerdős területein termesztik, főként a dél- amerikai, afrikai és ázsiai kontinensen. A nagy pénzhozamban reménykedő termelők tömegesen irtják az olajpálmás területeket, ezzel az ökoszisztémát és rengeteg állatot elpusztítva. A pálmaolaj előállítása olcsó, és ma már rengeteg élelmiszerben illetve szépségápolási termékben használják alapanyagként.

A Ferrero tájékoztatása szerint ők csak fenntartható forrásból származó pálmaolajat
használnak termékeikben.
A Barilla januárra tervezi új termékének megjelenését. A Crema Pan di Stelle kizárólag megbízott forrásból származó kakaót és mogyorót fog felhasználni, illetve napraforgó olajat és 10%-kal kevesebb cukrot fog tartalmazni.
az új mogyorókrém a Baiocchi sütemény ízesítése alapján készül
Az új Barilla termék komoly versenytársa lehet a Nutellának az olasz piacon, kérdés azonban, hogy mennyire lesz csábító az újdonság az elhivatott Nutella fogyasztók számára.

Ezeket olvastad már?

forrás: Reuters, foto

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?