Házi Nutella 2 perc alatt!!!

Ha azt gondoltad, ma édesség nélkül maradsz, mert egyszerűen nincs kedved nekiállni semminek, jó hír: a legegyszerűbb nutellareceptet hoztuk el! Két perc, és kanalazhatod.

Bevallom, sosem voltam nagy nutellarajongó - igen, ez valami genetikai hiba lehet nálam, ez van. Viszont az, hogy otthon is elkészíthetjük, ráadásul ilyen egyszerűen, ennyire gyorsan, a hozzávalókra is figyelve - azaz kontrollálhatjuk, mi kerül bele, milyen minőségű, adalékok nélkül, az levett a lábamról. Titeket, akik valószínűleg legtöbben imádjátok a világ leghíresebb mogyorós kakaókrémét, szintén le fog. A legjobb, hogy még az édesítő fajtáját is variálhatjuk, így például a sokkal kevesebb energiatartalmú nyírfacukrot, sőt, a nullkalóriás eritritet is használhatjuk hozzá!

Hozzávalók:

2 bögre (5 dl) mogyoró

2 bögre porcukor (lehet variálni az édesítő fajtáját)

1 bögre nem édesített kakaópor

1 ek. folyékony vaníliakivonat

csipet só

1 ek. növényi olaj

Elkészítés:

Ledaráljuk a mogyorót, aztán a cukorral is összeturmixoljuk, majd mehet bele a kakaó, a vanília, az olaj és a só is. Addig turmixoljuk, míg krémes-folyós nem lesz! Kenheted kenyérre, sütibe vagy sütire, vagy kanalazhatod magában - nyamm!

(forrás: BuzzFeedBlue, címlapfotó: Flickr/Mira Pangkey)

A Ti Nutellás receptjeitekből:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek