Okok, melyek miatt több fekete borsot kéne ennünk

Könnyen beszerezhető, és olcsó is, tehát semmi kifogásunk nem lehet ellene.

A fekete bors délkelet-ázsiai eredetű növény, a borsfélék családjába tartozik. A kúszónövény termését, az igen erőteljes ízű fekete borsot a teljes érés előtt, egészben szedik le, amikor még sötétbarna színe van. Majd a napon történő szárítás során kissé összeaszalódik, és elnyeri fekete színét. A bors fűszeres csípős ízt ad az ételeknek.

Valljuk be, valószínűleg mindenki polcán megtalálható ez a fűszer, hiszen szinte minden ételünkbe teszünk belőle. Azonban nemcsak a konyhában nagyon hasznos alapanyag, hanem a gyógyszeresszekrényben is.

„A feketebors kultúrtörténete szerint a gyógyhatása miatt kezdték használni az ételekben a növényt” – magyarázta dr. Jeff Gladd belgyógyász.

Bizonyítékaink vannak arra, hogy már az ókori görögök is használták a gyomorproblémák enyhítésére a Kr.e. 4. században

– tette hozzá dr. Laura Purdy orvoskutató. A fekete bors a hagyományos indiai gyógyászat, az ájurvéda alapnövénye is, ahol szintén a bélrendszeri betegségek kezelésére alkalmazzák. De nézzük, milyen jó hatásokkal számolhatunk, ha sok fekete borsot fogyasztunk.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...