Közel 200 fehérjeport vizsgáltak meg, szomorú dolog derült ki

A kutatók 70 márka 160 termékét tesztelték, és 47 százalékukban találtak az egészségre káros mennyiségű nehézfémet.

Manapság fehérjeport már nemcsak sportolók fogyasztanak, hanem fogynivágyók is, könnyedén lehetséges azonban, hogy ezzel egészségüket kockáztatják. A Clean Label Project nevű nonprofit szervezet – melynek célja az élelmiszerek összetételének átláthatóbbá tétele – nemrégiben írt egy jelentést, melyből kiderült, hogy a boltban kapható fehérjeporok az egészségre ártalmas mennyiségű ólmot, valamint más mérgező fémeket tartalmazhatnak.

Közel 200 fehérjeport vizsgáltak meg, szomorú dolog derült ki

A szervezet összesen 70 márka 160 termékét vizsgálta meg az Egyesült Államokban, amiből kiderült, hogy az esetek 47 százalékában az ólom, a kadmium és más mérgező fémek szintje meghaladta a helyi egészségügyi határértékek maximumát.

A Gizmodo beszámolója szerint ezen termékek a piac 83 százalékát fedik le, tehát ezek lényegében a legnépszerűbbek a vásárlók között. A jelentésből kiderült, hogy az esetek 21 százalékában kétszer magasabb volt az adott fehérjepor ólomszintje a megengedett határértéknél. Arra is kitértek, hogy a csokoládé ízesítésű porok 65 százalékánál, a növényi eredetű fehérjeporok 77 százalékánál, az organikus poroknak pedig a 79 százalékánál mértek magas ólomszintet.

Forrásunk volt.


Ha figyelsz az egészségedre, ez is érdekelhet:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...