Akár ilyen drága is lehet a Balatonon egy gombóc fagyi

Tavalyhoz képest nőttek a fagylaltárak a Balaton környékén. Mutatjuk, mennyiért kapható most egy gombóc fagyi.

A magyar tenger árai az elmúlt években egyre csak nőnek, az előző évhez képest idén 15-20 százalékkal lettek drágábbak a Balaton-parti büfék. 2021-ben átlagosan 800 forintba kerül egy lángos, egy korsó sör ára pedig az 1000 forintot is elérheti. Azonban nemcsak a tipikus strandételek és italok ára szökött az egekbe, hiszen az egyik kedvelt nyári nyalánkságért, a fagyiért is többet kell idén fizetnünk.

A likebalaton.hu körképet készített a balatoni fagyiárakról, melyből jól látható, hogy tavalyhoz képest a legtöbb helyen többet kérnek a hűsítő finomságért, mint 2020-ban a nyári főszezonban.

Akár ilyen drága is lehet a Balatonon egy gombóc fagyi

A déli parton 250-400 forintért lehet kapni egy gombóc fagyit, ami átlagosan 4-5 dekát nyom. Az egyik cukrászdában azonban a nagy adag csavaros édességért 800 forintot kérnek el, igaz, ez 140 gramm. Összehasonlítva a 4-5 dekás gombócokkal, amelyek 300 forintba kerülnek, már egyáltalán nem vészes az ára.

A körképből kiderül, hogy az északi parton 300 alatt nem kapunk fagylaltot. Átlagosan inkább 350-380 forintot kérnek egy gombóc fagyiért. Persze itt is vannak kivételek, ugyanis Tihany egyik fagyizójában súlyra adják a fagyit, kilója 8400 forint, így egy adag körülbelül 420 forintra jön ki. Illetve egy olyan cukrászda is akad Révfülöpön, ahol kedvünk szerint ízesíthetjük az általunk választott méretben és ízpárosításban kért fagyit, mindezt 900 forintért. Itt is hozzá kell tennünk azonban, hogy minimum 15 dekagramm finomságot kapunk.

A teljes körkép és a fagyizók árai IDE KATTINTVA olvashatók.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!