Óriási drágulás a Balatonnál – 800 forintos lángos, 1000 forintos sör is akad

Egyes balatoni településeken 15-20 százalékkal is növekedtek a strandbüfék által kínált termékek árai. Az árusok szerint a drágulás egyik oka az alapanyagok beszerzési árának emelkedése.

A magyar tenger árai az elmúlt években egyre csak nőnek, az előző évhez képest idén 15-20 százalékkal lettek drágábbak a Balaton-parti büfék – derült ki az RTL Klub híradójából. A helyi strandbüfék üzemeltetői szerint a drágulás egyik oka az alapanyagok beszerzési árának növekedése, a Balatoni Turizmus Szövetség szerint azonban az egyre növekvő színvonal miatt állt be a látványos drágulás.

A Balatoni strandbüfékben idén átlagosan 800 forintba kerül egy lángos, egy korsó sör ára pedig az 1000 forintot is elérheti.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke az RTL híradójának arról beszélt, a humánerőforrás drágulása és a színvonal növekedése mellett a dolgozók szálláshelyének biztosítása is emeli a költségeket, valamint a gasztronómia területén is minőségi javulás tapasztalható a tulajdonosok folyamatos fejlesztésének köszönhetően, ennek pedig szintén hatása van az árakra.

A balatoni árak lassan a fővárosi árakkal vetekednek, az embereknek viszont a pandémia miatt jelenleg kevesebb telik a nyaralásra. A balatoni vendéglátósok egy része szerint a világjárvány hatásainak következtében kevesebb vendég van a büféknél, de abban bíznak, hogy az 5,5 millió beoltott főnél életbelépő enyhítések hatására többen fognak ellátogatni a balatoni vendéglátóhelyekre.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek