Óriási drágulás a Balatonnál – 800 forintos lángos, 1000 forintos sör is akad

Egyes balatoni településeken 15-20 százalékkal is növekedtek a strandbüfék által kínált termékek árai. Az árusok szerint a drágulás egyik oka az alapanyagok beszerzési árának emelkedése.

A magyar tenger árai az elmúlt években egyre csak nőnek, az előző évhez képest idén 15-20 százalékkal lettek drágábbak a Balaton-parti büfék – derült ki az RTL Klub híradójából. A helyi strandbüfék üzemeltetői szerint a drágulás egyik oka az alapanyagok beszerzési árának növekedése, a Balatoni Turizmus Szövetség szerint azonban az egyre növekvő színvonal miatt állt be a látványos drágulás.

A Balatoni strandbüfékben idén átlagosan 800 forintba kerül egy lángos, egy korsó sör ára pedig az 1000 forintot is elérheti.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke az RTL híradójának arról beszélt, a humánerőforrás drágulása és a színvonal növekedése mellett a dolgozók szálláshelyének biztosítása is emeli a költségeket, valamint a gasztronómia területén is minőségi javulás tapasztalható a tulajdonosok folyamatos fejlesztésének köszönhetően, ennek pedig szintén hatása van az árakra.

A balatoni árak lassan a fővárosi árakkal vetekednek, az embereknek viszont a pandémia miatt jelenleg kevesebb telik a nyaralásra. A balatoni vendéglátósok egy része szerint a világjárvány hatásainak következtében kevesebb vendég van a büféknél, de abban bíznak, hogy az 5,5 millió beoltott főnél életbelépő enyhítések hatására többen fognak ellátogatni a balatoni vendéglátóhelyekre.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!