Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

4 okos ötlet, hogyan tárold a fűszereidet

A fűszereket célszerű átláthatóan és praktikusan elrendezni a konyhában, hogy kézre essenek. Ez a 4 tipp nagyon megkönnyíti majd a dolgod!

A fűszerek jelenléte elengedhetetlen a konyhában, úgy is fogalmazhatunk, hogy a sütés-főzés lelke, amikor használjuk őket, épp ezért elég hamar kizökkent minket az átszellemült alkotói állapotból, ha 15 percig keresni kell az őrölt borsot vagy a kurkumát. Persze van, ahol szépen üvegcsékben, vagy fa edénykékben sorakoznak ételeink megízesítői, de mi a helyzet a helyszűkével, ha annyi a háztartási eszköz, vagy olyan pici a konyha tároló része, hogy nem férnek el? Esztétikus és nagyon praktikus rendszerezési kínálatunkból szemezgetve, biztos, hogy megtalálod majd, amit éppen keresel. 

Íme pár okos trükk, hogyan rendezd praktikusan és látványosan a fűszereidet:

1. Fali dekor

Már beszerezted a legszebb edényeket és kis kerámiákat vagy fűszertartókat, és nem szívesen rejtenéd el a fiókba a csecsebecséket, sőt, mi több, helyed sincsen elég a konyhában? Akkor bizony a falra szerelhető dekorpolcokat neked találták ki! Egyszerre esztétikus, és működőképes, hiszen pontosan átlátod, mi van éppen fogyóban, de még az étkeződet, vagy a konyhában egy szabad falfelületet is könnyedén feldobhatsz vele. Számos módon variálhatod a formát is!

2. Feszítő rúd

Egy plusz fa, műanyag, vagy fémrúd elhelyezése nagyon kevés időt vesz igénybe, és rengeteg helyet spórolhat meg a konyhádban. Legyen szó a pult felette területről, vagy egy zárt szekrényről, ahol már így is rengeteg minden sorakozik, ha beszerelsz egy új húzórudat, arra szépen felhelyezheted sorban az üvegcséket. Vagy kampók segítségével még kisebb tárolófelületeknek adhatsz helyet, amik szintén az eddig kihasználatlan területekre nyújtanak okos megoldást. 

3. Mágnes

Micsoda lelemény! Eszedbe jutott már valaha, hogy a felső konyhaszekrényed alja egy kiaknázatlan fűszertartó terület? Nos, jobb, ha megbarátkozol a gondolattal, ha az egyszerre szuper előremutató és praktikus megoldások lelkes híve vagy. A The Kitchn olvasójának konyhájában felfedezett szuper ötlet téged is könnyen megihlet majd. A mágneses késtartókat csak rögzíteni kell a kiválasztott szekrényrész aljához – így igazán látványos -, de itt is választhatod a belső polcokat is. A fűszereket öntsd mágneses fedővel ellátott tartóedényekbe és kész is vagy!

5. A fiókban

Még mindig a legelterjedtebb és legtöbb háztartásban flottul működő megoldás a fiókban történő tálalás, ezzel mindössze az a baj, hogy hajlamosan vagyunk a készen vásárolt zacskós fűszereket halomra bedobálni, amiből aztán csak nagy nehézségek árán találjuk meg éppen azt a ízesítőt, amelyiket keressük. Sokkal egyszerűbb, ha mindent megjelölünk, egységesen egy írható szalaggal, vagy textil anyaggal és a tetejére írjuk, mit találunk benne, így már messziről is kiszúrjuk, mire van szükségünk. Külön e célra, fiókos tárolót is vásárolhatunk, amelyben nincs más lehetőségük a fűszereknek, mint katonás rendben várakozni, míg szükség lesz rájuk. 
 

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!