Egy szuper erős csirkeleves-összeállítással jelentkezünk. A dolog különlegessége, hogy ezek olyan jól esnek most télen, ahogyan majd nyáron is. Nézd meg tippjeinket!
A csirkeleves a marhahúsleveshez képest könnyű kis fogásnak tűnik, de most megmutatjuk, hogyan készítsük el úgy, hogy mégis minden porcikánkban érezzük a hatását. Hoztunk egy erőlevest és egy fűszeres thai különlegességet. Mindkettő átmelegít, fogyasztásuk közben úgy érezzük, hogy tettünk valamit az egészségünk megőrzéséért, vagy ha betegeskedünk, kihúznak a nehezebb időszakban a gödörből.
Biztos ti is hallottátok már ti is ezeket az okosságokat: “az vagy, amit megeszel”, és a “szép étel szépít.”Egy csodásan tálalt, színpompás ételt azért jó enni, mert nemcsak a gyomrunk, pontosabban a szervezetünk szükségleteit elégítjük ki, hanem más érzékszerveinket is kényeztetjük vele. Ezek a levesek, bár nem a szó szoros értelmében, de minden szempontból tejben-vajban fürösztenek minket.
Kinek a pap, kinek a papné, de nagy általánosságban, ha egy húsevő embert megkérdezünk, hogy melyik húslevest kedveli jobban, a csirke- vagy a marhahúslevest, akkor legtöbben az utóbbira szavaznak. Leve erőteljesebb, kiadósabb. De mi van akkor, ha nekünk kell elkészíteni? Akkor már sokan átpártolunk a csirkelevesre. Kinek van ideje, főleg hétköznapokon, hogy kivárja azt a jó pár órát, míg a marha megpuhul? Szóval, éljenek a megmentő csirkelevesek, ezeket ajánljuk mi!
Egy valódi energiabomba ez a csirkés erőleves. Ilyenkor télen tehetünk bele egy kis darab kurkumagyökeret, mely gyulladáscsökkentő hatású, és csodás nyáridéző napsárga színt ad a levesnek. Nyáron ezt elhagyhatjuk, akár langyosabban is tálalhatjuk, hogy még könnyedebb ízű, és valóban frissítő hatású legyen. Ha konyhakész csirkét vásárolunk, akkor gyorsan összeállíthatjuk ezt a levest, amivel egy óráig, ameddig fő, szinte semmi gondunk nincs. Közben simán összedobhatjuk a főételt, például egy könnyű tésztát.
Nosalty-tipp:
Ha túl sok levest főztél, akkor eljött a pillanat, hogy lefagyaszd a leszűrt maradékot alaplének. Mivel a zöldségeket a gyömbéres-citromos csirkeleves tálalásánál nem használod fel, tedd félre, és a maradék lébe turmixolva másnapra készíts egy szuper krémlevest belőle!
Amikor már minden leves unalmasnak tűnik számodra, akkor próbáld ki a thai vörös currys csirkelevest. Tényleg nem kell hozzá sok alapanyag. Egyedül a vörös curry (paszta) az, amit, ha nem tartasz otthon nagy mennyiségben, akkor icipici utánjárással be kell szerezzél. Gyorsan, fél órán belül el tudod készíteni, és tutira az újdonság erejével hat majd rád. A lényeg, hogy azonnal tálald, mert a rizstészta frissen jó, ha túlszívja magát a lével, akkor kására puhul, és senki nem fogja megenni. Többféle tésztával is kipróbálhatod, de leginkább a cérnametélt vékonyságú rizstészta illik hozzá. Korianderrel, és ami nekem pont nem volt, egy kis lime-lével dobhatod fel. Csirke helyett használhatsz garnélát, új értelmet adva a levesnek. Ebben az esetben még gyorsabban elkészítheted!
Imádjuk a farsangot, de nem csupán a beöltözős bulik miatt. Minket a fánkok és a sütik hoznak igazán lázba! Most Olaszországból hoztunk nektek két receptet.
Húst krumplival és kenyérrel. Aki nem bírja a nehéz fogásokat, most ájuldozhat, a többiek nagyon figyeljenek, mert ilyen finom egytálételreceptet nem minden nap láthatnak!
Jól kockázott hús, szuper fűszerezés és még pár trükk, hogy a te marhapörkölted legyen a létező legfinomabb. Vigyázz, azonnal el szeretnéd majd készíteni!
Nem elegáns, nem különleges, de nem is kell annak lennie: a káposztás sütemények háziasak, boldogítóak, és mi így szeretjük őket az első falattól egészen az utolsóig.
A fagyasztással sok pénzt és időt spórolhatunk, de nem mindegy, hogy milyen módon tesszük a húst a mélyhűtőbe. Mi most eláruljuk, hogy mire kell odafigyelned!
Alaposan kitakarítottad a fürdőszobát, a makacs penészfoltok mégis visszatértek a falra vagy a sarokba egy hét után? Nos, sajnos előfordulhat ilyen, és jó, ha tudjuk, mihez kell fordulni hasonló helyzetben.