Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezért lett halloween jelképe a TÖK - az egész egy részeges férfival kezdődött...

Csíped a halloween sötét, morbid hangulatát, a lámpásokat, a boszorkányokat és múmiákat, de nem tudod, miért a tök az ünnep jelképe? Tudd meg most!

A tök, mint a halloween jelképe állítólag az ördöggel való játékból fejlődött ki.

A történet a következő:

Jack, egy részeges ír férfi, aki nem akart meghalni. Vajon elkerülhette a sorsát?

Amikor Mindenszentek előestéjén megjelent előtte az ördög, Jack cselhez folyamodott. Megkérte az ördögöt, változzon át pénzdarabbá, mert nem szeretne úgy meghalni, hogy nem fizeti ki a cechet. Amint fizetett, visszaalakulhat ördöggé, és Jack követi őt. Az ördög hitt neki, de Jack zsebre vágta, és előállt a következő ajánlattal: csak akkor engedi el az ördögöt, ha tíz évet ad neki még a Földön. Mielőtt leteltek az évek, ismét megjelent az ördög. Jack most egy almát kívánt meg a fáról, amit nem ért el. Az ördög felmászott a fára, amibe egy kereszt volt vésve, így ismét csapdába került. Jack most azt kérte, hogy az ördög soha többé ne keresse fel őt. Az ördög ezt megígéri, és Jack szabadon engedi őt.

Tökös receptajánlónk:

Jack ugyan kijátszotta az ördögöt, a halált azonban nem. Egy napon meghalt, de nem engedték be a paradicsomba és a pokolba sem, a sátán így állt bosszút rajta, és örök vándorlásra kárhoztatta Jacket. Egy izzó fadarabot dobott oda neki, hogy hosszú útján legalább az utat láthassa. Jack egy tökből – eredetileg marharépából – lámpát faragott, amibe beletette a fényt adó fadarabot, és megkezdte végtelen vándorlását, mint „Jack O’Latern.”

Halloween-i receptajánlónk:

És talán azóta minden évben, így halloween idején, a világító tökfej rávicsorog Jackre, aki saját, grimaszos arcát ismeri fel benne. Mi pedig, ha kedvünk tartja, finom, tökből készült ételekkel vagy rémségesebbnél rémségesebb süteményekkel idézhetjük fel a pórul járt Jack emlékét.

Ezeket is nézd meg:

címlapfotó
 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!