Ezért érdemes kávéval (is) locsolnod a virágokat

Egy finom, erős kávé mindenkit gatyába tud rázni még a legfárasztóbb napokon is. Most az is kiderül, hogy nem csak nekünk, de növényeinknek is jót tesz a frissítő fekete. 

Egy erős fekete nem csak az emberekre van jó hatással, a koffeines itallal akár növényeinknek is adhatunk egy kis plusz löketet, persze nem mindegy, milyen formában és mennyire gyakran adunk kávét kedvenc zöldjeinknek.
A maradék kávé és a kávézacc nagyon értékes növényápoló szer, ugyanis mindkettő tele van nitrogénnel, amely felettébb értékes tápanyag tud lenni az olyan savkedvelő növényeknek, mint az azálea, a rododendronok, a rózsabokrok vagy például az örökzöldek. A kávé beindítja a növekedést, távol tartja a kártevőket és növeli a talaj tápanyagtartalmát.
Kávéval locsolni sok növényt lehet, ügyelni kell azonban arra is, hogyan reagál a növényed a kávés kezelésre. Ha a virág leveleleinek csúcsai megsárgulnak vagy bebarnulnak, érdemes leállni a locsolással, ez ugyanis azt jelenti, hogy a talaj nagyon elsavasodott. Ilyenkor érdemes visszaállni a sima vizes locsolásra, kávéval pedig elég 1-2 hetente meglocsolnod virágaidat aszerint, láthatóan mennyire bírják a koffeines kezelést.
Fontos, hogy a lefőzött kávé hideg legyen és ne tartalmazzon semmilyen édesítőszert, sem pedig tejterméket, ezek ugyanis csak árthatnak a talajnak és könnyen tönkretehetik a virágokat.
A kávé nem csak a szobanövényeknek, de a kertben elültetett virágoknak is hasznára válhat, könnyen védekezhetsz például a csigák ellen: a földre szórt zacc egy helyre csalogatja a puhatestűeket, amelyeket így könnyen összegyűjthetsz, és még a macskák sem akarnak majd a kedvenc növényeid alá piszkítani.

EZ IS ÉRDEKES:

Ezeket olvastad már?

via house beautiful

Címlapról ajánljuk

További cikkek