Ezen a helyen nemcsak nyalhatod a fagyit, hanem egy gyerekkori álmod is valóra válhat

San Franciscóban található múzeum, amely a világ egyik legfinomabb édessége, a fagylalt előtt tiszteleg látványos, és egy kicsit sem szokványos formában.

A fagylaltmúzeum ötlete már évekkel ezelőtt megszületett, és New York-ban, Miamiban, valamint Los Angeles-ben is nagy sikert aratott, azonban a San Francisco-i kiállítás vitathatatlanul a leglátványosabb.

Látványos és finom

A fagylaltmúzeum a Union Square-en található, egy 1911-ben épült neoklasszicista épületben. Az impozáns ingatlan a kiállítás előtt Giorgio Armani egyik üzletének adott helyet, de annyian, mint most, talán még akkor sem fordultak meg a falai között.A múzeumban nemcsak plasztikus formában jelenítik meg a fagylaltot, hanem a legjobb és leghíresebb San Francisco-i fagylaltgyártókkal is együttműködnek, ígynagyon életszerűvé teszik a kiállítást, és egy részét ehetővé is.

A kiállítás egyik fénypontja, a leggyakrabban fényképezett része a cukorka pezsgőfürdő: a kádban több mint 100 millió cukorgolyó tobzódik, amiben a látogatók el is merülhetnek. Lássuk be, sokunk gyerekkori álma válik ezzel valóra.

A múzeumban sokféle fagylaltot, jégkrémet, és más édességet gondoltak újra, ráadásul a kiállítás több érzékszervünkre is hat: nemcsak vibráló színekkel kápráztatnak el, az édességek illatát is érezheted. A színes, illatos pálcikás jégkémek mellett, hatalmas, gumimacik, és a plafonról lelógó banánok, valamint egy varázslatos cukorka kert is színesíti a kiállítást.

A fagylaltmúzeum története

A MOIC-t Mary Ellis Bunn és Manish Vora alapították, akik úgy érezték New York kifogyott az új látnivalókból, és valami olyat szerettek volna létrehozni, ami a fiatalokat közelebb hozza a művészethez. Így született meg az első pop-up fagylaltmúzeum ötlete, amit 2016 júliusában nyitottak meg, és augusztusig volt látogatható Manhattanben: 5000 négyzetmétert csak fagylalt és jégkrém uralt.

A kiállítás óriási sikert aratott, így Los Angeles-be, majd Miamiba is elvitték a fagylaltrajongók legnagyobb örömére.

Ha San Franciscóban jársz, érdemes felkeresned a múzeumot, amit a belvárosban találsz. A belépő 38 dollár, és egész nap látogatható. Bővebb információt a múzeum honlapján találsz.

Ezeket olvastad már?

via

címlapkép

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!