Ezek voltak a '90-es években gyerekkorunk kedvenc fagyijai

A Leo maga volt a mennyország, a Calippot a gyümölcsrajongók nyalták, a fagylaltport pedig a legtöbben még azelőtt megettük, hogy fagylalttá avanzsálódott volna.  

Gyerekkorunk kultikus fagylaltjainak ízét még ma sem feledjük, pedig utoljára legalább 30 éve kóstoltuk őket. Neked melyik volt a kedvenced?

Leo jégkrém

Ezek tényleg nem mai gyerekek

A Leo jégkrém olyan volt gyerekkorunkban, mint a joghurthab vagy a madártej – drága, de minden nap ünnepnap volt, amikor hozzájutottunk. A ’70-es évektől kezdve egyértelműen ez a fagyi vitte a prímet, amiből a puncsos, a csokis és a vaníliás ízeket szerettük a legjobban.

Ezt is nézzétek meg!

Ezeket a jégkrémeket hiányoljuk legjobban a gyerekkorunkból

Bár a Télen-nyáron Leo! szlogennel - szüleinkkel ellentétben - teljes mértékben azonosulni tudtunk, csak nyáron ehettünk, és kivételesen csodás napnak számított, ha oroszlános fagyit nyalhattunk. Volt vödrös és pálcikás változat is, de mivel nem ez volt a legolcsóbb fagyi, mindegy volt, milyet kaptunk, örültünk.

Ilyen volt a LEO reklámja:

Calippo

A krémes Leo mellett a Calippo a gyümölcsös ízek kedvelőit tette fagyifüggővé. Az addig szokatlan formájú csomagolás külön vonzerőt kölcsönzött a Calipponak, ami ugyan azt hivatott szolgálni, hogy ne legyünk maszatosak, mégis ragadt a szánk, mire betermeltük a jégkrémet.

Ki emlékszik, milyen volt régen?

A piros, zöld, sárga és rózsaszín színekben virító Calippotól valósággal a trópusokon éreztük magunkat, így még nagyobb élvezettek nyaltuk a hűs édességet.

Fagylaltpor

Emlékeztek?

A rendszerváltás előtt a megkerülhetetlen alapízek a puncs, a csoki és vanília voltak, így a fagylaltpor sem különcködött. Ha a Bedeco kakaóporral ellentétben nem kanalaztuk ki az összes fagyiport a dobozából, egészen jó ízű fagylaltot készíthettek belőle a dolgos háziasszonyok. Tejszínnel elkeverve, habszifonból kellett a vastag üvegfalú fagylaltos kelyhekbe nyomni, és gyorsan bekanalazni, mert hamar összeesett – bár, a formán akkoriban nem akadtunk fent, már por alakban is szerettük.

Télifagyi

A jó öreg - és még ma is kapható

A télifagyi kakukktojás, de ha fagyiról van szó, nem mehetünk el szó nélkül a téli fagyi mellett sem. A téli fagyi ismét reneszánszát éli, pontosabban még mindig kapni a boltokban, és most is ugyanolyan émelyítően cukros az íze, mint gyerekkorunkban. Előnye volt, hogy a Leoval ellentétben valóban télen-nyáron ehettük, olcsó volt, és még a torokgyulladástól sem kellett tartanunk.

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek