Ezek voltak a '90-es években gyerekkorunk kedvenc fagyijai

A Leo maga volt a mennyország, a Calippot a gyümölcsrajongók nyalták, a fagylaltport pedig a legtöbben még azelőtt megettük, hogy fagylalttá avanzsálódott volna.  

Gyerekkorunk kultikus fagylaltjainak ízét még ma sem feledjük, pedig utoljára legalább 30 éve kóstoltuk őket. Neked melyik volt a kedvenced?

Leo jégkrém

Ezek tényleg nem mai gyerekek

A Leo jégkrém olyan volt gyerekkorunkban, mint a joghurthab vagy a madártej – drága, de minden nap ünnepnap volt, amikor hozzájutottunk. A ’70-es évektől kezdve egyértelműen ez a fagyi vitte a prímet, amiből a puncsos, a csokis és a vaníliás ízeket szerettük a legjobban.

Ezt is nézzétek meg!

Ezeket a jégkrémeket hiányoljuk legjobban a gyerekkorunkból

Bár a Télen-nyáron Leo! szlogennel - szüleinkkel ellentétben - teljes mértékben azonosulni tudtunk, csak nyáron ehettünk, és kivételesen csodás napnak számított, ha oroszlános fagyit nyalhattunk. Volt vödrös és pálcikás változat is, de mivel nem ez volt a legolcsóbb fagyi, mindegy volt, milyet kaptunk, örültünk.

Ilyen volt a LEO reklámja:

Calippo

A krémes Leo mellett a Calippo a gyümölcsös ízek kedvelőit tette fagyifüggővé. Az addig szokatlan formájú csomagolás külön vonzerőt kölcsönzött a Calipponak, ami ugyan azt hivatott szolgálni, hogy ne legyünk maszatosak, mégis ragadt a szánk, mire betermeltük a jégkrémet.

Ki emlékszik, milyen volt régen?

A piros, zöld, sárga és rózsaszín színekben virító Calippotól valósággal a trópusokon éreztük magunkat, így még nagyobb élvezettek nyaltuk a hűs édességet.

Fagylaltpor

Emlékeztek?

A rendszerváltás előtt a megkerülhetetlen alapízek a puncs, a csoki és vanília voltak, így a fagylaltpor sem különcködött. Ha a Bedeco kakaóporral ellentétben nem kanalaztuk ki az összes fagyiport a dobozából, egészen jó ízű fagylaltot készíthettek belőle a dolgos háziasszonyok. Tejszínnel elkeverve, habszifonból kellett a vastag üvegfalú fagylaltos kelyhekbe nyomni, és gyorsan bekanalazni, mert hamar összeesett – bár, a formán akkoriban nem akadtunk fent, már por alakban is szerettük.

Télifagyi

A jó öreg - és még ma is kapható

A télifagyi kakukktojás, de ha fagyiról van szó, nem mehetünk el szó nélkül a téli fagyi mellett sem. A téli fagyi ismét reneszánszát éli, pontosabban még mindig kapni a boltokban, és most is ugyanolyan émelyítően cukros az íze, mint gyerekkorunkban. Előnye volt, hogy a Leoval ellentétben valóban télen-nyáron ehettük, olcsó volt, és még a torokgyulladástól sem kellett tartanunk.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...