Ezekre a zenékre főzz márciusban!

Arra gondoltunk, hogy nem csak a havi kedvenc alapanyagainkat és receptjeinket osztjuk meg veletek, hanem azt is, hogy épp mit hallgatunk legszívesebben főzés közben.

Mindannyian szeretünk zenét hallgatni főzés közben. Sokszor a készülő ételhez passzoló dallamokat választunk, francia sanzonokat, lágy melódiákat vagy aktuálisan pörgő slágereket, esetleg régi, jól bevált kedvenceket. Nézzük, milyen aláfestő zenéket ajánlunk nektek márciusra!

Anna

Pharrell Williams remekművét már biztosan senkinek sem kell bemutatnom, hiszen hónapok óta a csapból is ez folyik. Bár vélhetőleg főzés közben megzavarna egy kicsit az, hogy folyton táncolni akarnék rá, de egy kis pörgés szeletelés közben sem árthat. Keresztül sasszézhatunk a konyhán, ütemet diktálhatunk a fűszereknek, és énekelhetünk, ahogy a torkunkon kifér. Így aztán biztos, hogy egy élmény lesz a főzés.

Gréti

Úgy várom már a tavaszt, mint egy falat kenyeret. Gondolom sokan vannak ezzel így! Addig is, ameddig a jó idő beköszönt, egy kis kikeleti hangulattal fűszerezem meg a napi főzéseket. Habár komolyzenére kevésbé használatos az "örökzöld" jelző, én mégis ezzel illetném. Vivaldi: Négy évszak című csodálatos szerzeményét...és hát, közülük is a Tavaszra szavazok!

Kitti

Azt kell mondjam, semmilyen rendszer vagy koncepció nincsen abban, mi alapján választok zenét a főzéshez. Mindig szól valami, az biztos, ha pedig két napig nem hallgatok zenét, elvonási tüneteim lesznek. Az Indochine nem ma kezdte, francia new wave zenekar, de a tavaly megjelent új albumuk alapján remélem, még sokáig nem fejezik be a zenélést.

Nora

Szenvedélyes zene, erő van benne, és nem utolsó sorban – ahogy az ábra is mutatja – szuperül lehet rá főzni. Nem egyszer táncoltam és énekeltem az Holding Out For A Hero-ra főzés közben, ahogyan Cate Blanchett is teszi a filmben. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra, mert hihetetlenül felszabadító!

Te milyen zenét hallgatsz legszívesebben a főzéshez?

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Sziasztok! Fiam van , de ezért szeretem a kedves lányokat . Mert a zenével , mi férfiak is együtt élünk . Veletek , nélkületek nem tudunk élni ! A kaja pedig a legfontosabb, nekünk férfiaknak! :) Minden anyukának, feleségnek , lánynak küldöm köszönetem!

Majam

Örülök, hogy gondoltatok erre!

pussycat

Ez igazan nagyon jo otlet! En is zenerajongo vagyok es bizony fozes kozben nekem is a fulemben van a halgato, a zsebemben pedig az i-pod 930 zeneszammal vegyesen az orokzold szamoktol a legujabbakon keresztul a klasszikusig. Koszonom, hogy gondoltatok erre!

vm2011

mikor milyen zene szól a rádióban,arra f?zök,gyakran klasszikus zenére(kedvencem:Handel,Mozart,Elgar,Rameau).néha a Pet?fit hallgatom:szeretem James Arthurt,John Newmant,a Carbonfoolst,Adele-t,a Kings of Leont:)) 2013-ban a legszivesebben Woodkidet hallgattam. tetszik a cikk.köszi Anna!

Címlapról ajánljuk

További cikkek