Ezekre a zenékre főzz márciusban!

Arra gondoltunk, hogy nem csak a havi kedvenc alapanyagainkat és receptjeinket osztjuk meg veletek, hanem azt is, hogy épp mit hallgatunk legszívesebben főzés közben.

Mindannyian szeretünk zenét hallgatni főzés közben. Sokszor a készülő ételhez passzoló dallamokat választunk, francia sanzonokat, lágy melódiákat vagy aktuálisan pörgő slágereket, esetleg régi, jól bevált kedvenceket. Nézzük, milyen aláfestő zenéket ajánlunk nektek márciusra!

Anna

Pharrell Williams remekművét már biztosan senkinek sem kell bemutatnom, hiszen hónapok óta a csapból is ez folyik. Bár vélhetőleg főzés közben megzavarna egy kicsit az, hogy folyton táncolni akarnék rá, de egy kis pörgés szeletelés közben sem árthat. Keresztül sasszézhatunk a konyhán, ütemet diktálhatunk a fűszereknek, és énekelhetünk, ahogy a torkunkon kifér. Így aztán biztos, hogy egy élmény lesz a főzés.

Gréti

Úgy várom már a tavaszt, mint egy falat kenyeret. Gondolom sokan vannak ezzel így! Addig is, ameddig a jó idő beköszönt, egy kis kikeleti hangulattal fűszerezem meg a napi főzéseket. Habár komolyzenére kevésbé használatos az "örökzöld" jelző, én mégis ezzel illetném. Vivaldi: Négy évszak című csodálatos szerzeményét...és hát, közülük is a Tavaszra szavazok!

Kitti

Azt kell mondjam, semmilyen rendszer vagy koncepció nincsen abban, mi alapján választok zenét a főzéshez. Mindig szól valami, az biztos, ha pedig két napig nem hallgatok zenét, elvonási tüneteim lesznek. Az Indochine nem ma kezdte, francia new wave zenekar, de a tavaly megjelent új albumuk alapján remélem, még sokáig nem fejezik be a zenélést.

Nora

Szenvedélyes zene, erő van benne, és nem utolsó sorban – ahogy az ábra is mutatja – szuperül lehet rá főzni. Nem egyszer táncoltam és énekeltem az Holding Out For A Hero-ra főzés közben, ahogyan Cate Blanchett is teszi a filmben. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra, mert hihetetlenül felszabadító!

Te milyen zenét hallgatsz legszívesebben a főzéshez?

Címlapról ajánljuk

További cikkek