Ezekre nagyon figyelj oda a hőségben!

A hőségben nem csak a folyadékpótlás fontos, oda kell még figyelni néhány dologra. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat!

Rendkívüli hőségben még jobban oda kell figyelnünk magunkra, és a környezetünkre. Nem mindegy, hogy mi iszunk és eszünk ilyen időben, és a strandon sem árt néhány szabályt betartanunk. Mutatjuk, mire figyeljetek:

Folyadékpótlás

Mondhatjuk, hogy a csapból is ez folyik, de nem véletlenül van így. A tikkasztó hőségben nagyon fontos a folyadékpótlás. Szakemberek napi másfél, két litert ajánlanak, de ilyenkor ehhez még kell 1-2 liter, attól függően, mennyire van igénybe véve a szervezetünk. A melegben kerüljük a cukros üdítőket, fogyasszunk inkább ásványvizet vagy csapvizet, vagy egy ilyen frissítő cukormentes limonádét:

Egyél, de csak mértékkel

Ha kint tombol a hőség, minek fűtenénk még pluszban a lakást? Próbáljunk meg minél könnyedebb ételeket fogyasztani, és kerüljük a nagyon zsíros fogásokat, amik megterhelik a gyomrunkat. Ajánlott a friss zöldségek fogyasztása, például a paradicsomé és az uborkáé.

Készítsd el őket gyorsan:

Irány a strand, óvatosan!

A hőséget könnyebb elviselni a vízparton. Néhány szabályt azonban érdemes a strandon is betartani:

  • kerüljük a túlzottalkoholfogyasztást!
  • napozás után zuhanyzással hűtsük le a testünket!
  • felhevült testtel soha ne menjünk vízbe!
  • délelőtt 10 órától, délután 3-ig érdemes kerülni a napot, a napozás sem ajánlott!

Figyeljünk a négylábú barátainkra

A hőségben ne feledkezzünk meg az állatokról sem, ők is nehezen viselik ezt a nagy meleget. Biztosítsunk számukra megfelelő mennyiségű ivóvizet, gyakrabban cseréljük, ha nem issza meg. Sétára válasszuk inkább a kora reggelt és az estét. Próbáljunk vele a füves részen maradni, mivel a felforrósodott beton megégetheti a mancsukat.

A felforrósodott autó nagyon veszélyes lehet

A legnagyobb melegben ne üljünk kocsiba. Ha mégis muszáj, akkor próbáljunk vele árnyékos helyen parkolni. A gépkocsiban ne hagyjunk gyúlékony tárgyakat, ne feledjétek, egy műanyagflakon is komoly károkat tud okozni. Gyermeket és házi állatot soha ne hagyjunk a kocsiban!!!

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!