Ezeket az előkelő fogásokat ették a Titanic pompás éttermében

Lazac, sült csirke és puding - többek között ezeket ették a Titanic útjának első napján. A különleges étlap mellett egy nagyszerű programot is mutatunk a rajongóknak! (x)

A Szegedi Szabadtéri Játékok 2019-ben műsorára tűzi a Titanic című musicalt. Ennek kapcsán mi is újból belepillantottunk abba az étlapba, amely ez év tavaszán, több mint száz évvel a katasztrófa után került napvilágra. Az eredeti menü Charles Lightoller másodtiszté volt, aki túlélte a hajókatasztrófát, és a dokumentumot a feleségére hagyta. Az étlapot egy brit műgyűjtő vásárolta meg, de nézzük, milyen ételek is voltak pontosan rajta!

Nosalty-tipp:

Egy száz éves történet tele álmokkal és álmodókkal. Nézd meg a Titanic című musical ősbemutatóját a Szegedi Szabadtéri Játékok 2019-es évadának programjai között, a részletekért és jegyvásárlásért kattints ide!

Ezeket ették a Titanic fedélzetén:

  • csirkeleves
  • lazac
  • borjúmirigy
  • sült csirke
  • tavaszi báránysült mentaszósszal
  • pácolt sonka spenóttal
  • szarvasmarha főtt burgonyával, zöldborsóval és karfiollal
  • aranylile pirítóson tálalva, salátával
  • puding

Az első ebédet 1912. április 2-án szolgálták fel a Titanicon. A hajótisztek és a legénység többi tagja a fő étkezőben fogyaszthatták el az első ebédjüket, az utasok csak később csatlakoztak hozzájuk.

Készíts különleges fogásokat:

Szerezd be most a Titanic musical jegyed jövő nyárra!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?