Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukrász árulta el, mitől rossz a legtöbb eperfagyi

Elképesztő, hogy milyen kevés epret tesznek a fagylaltba egyes helyeken. Azt pedig, hogy miből van a legtöbb, nem is gondoltuk volna!

Azt már egy ideje figyelem, hogy csak olyan vaníliafagyit vegyünk, ami igazi vaníliából készült, azaz apró fekete pöttyök, magok vannak benne. A magasra halmozva tárolt, rikító színű fagyikról is olvastam, hogy érdemes kerülni őket. Most pedig az is kiderül, pontosan mi van a silány minőségű, vacak fagylaltokban.


Damniczki Balázs posztja nem véletlenül lett ilyen népszerű. A székesfehérvári Damniczki cukrászda tulajdonosa érthetően és látványosan magyarázza el, hogy mi lehet a különbség két eperfagylalt között:

Az egyik recept szerint, ahogy ők is készítik, nem meglepő módon leginkább eper van a keverékben (50%-ban), ezen kívül víz, cukor, szentjánoskenyérmagliszt, pektin és citromlé.

Receptajánló:

A másik receptnél elsőre nem is látjuk, hol az eper, mert az bizony kb. 3%-on áll. A gyümölcsfagylaltok legdrágább összetevője a gyümölcs, így azon spórolnak ott, ahol nem a minőség, csak a bevétel számít.

És hogy mi a legolcsóbb összetevő? Megdöbbentő: a levegő!

Érdemes végigolvasni a szakember posztját és legközelebb jól megnézni a fagyit, amit épp venni készülünk. Ahol csak mutatóban raknak gyümölcsöt egy fagylaltba, a 60%-a levegő, a többi meg cukor és pálmazsír, ott bármilyen más galádságra is képesek.

Még több érdekes cikk a Gardenistáról itt.

Ezeket olvastad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!