Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezek a növények egész nyáron virágba borítják a teraszod

Hogy borítsd virágba az egész teraszt úgy, hogy a lehető legkevesebb energiát fektesd bele? Adunk pár szuper növénytippet!
Olyan növényeket mutatunk, amelyek nem igényelnek sok törődést, mégis egész nyáron virágba borítják a kerted, teraszod, balkonod. Ha még nem tetted volna meg, akkor a következő virágok közül érdemes párat beszerezni. 
 
Petúnia
 
 
A Dél-Amerikából származó petúnia legalább annyira kedvelt növény, mint a muskátli. Színben is változatos, de formáját tekintve is lehet kis vagy nagy harangalakú. A legideálisabb, ha esővízzel öntözzük. Hetente tápoldatot sem árt hozzáadni. Nem szabad hagyni, hogy álljon alatta a víz, és a muskátlihoz hasonlóan az elszáradt leveleket és az elnyílt virágokat érdemes levágni, lecsípni, cserébe színes virágokkal hálálja meg a törődést. 
 
Zinnia
 
 
Meleg- és fényigényes, de a szélsőséges nyári időjárást, így a tűző napot és a hűvös, borongós időt is jól tűri. Tápanyagban gazdag földben, mélyre ültetve érzi magát a legjobban. Homokos, hamar kiszáradó talajban csak vegetál. 
 
Hortenzia
 
 
A hortenzia számára a félárnyékos hely a legmegfelelőbb, ahol elsősorban a reggeli órákban éri többet a napfény. A növényt jó vízelvezető talajba érdemes ültetni. Elültetésére a nyár eleje, valamint az ősz a legmegfelelőbb. Jobban érzi magát kiültetve, de ha nincs kert, cserépben is tartható, azonban ez legyen nagyobb méretű, ugyanis a hortenzia gyökereinek bőven kell a hely.
 
 
Szépecske
 
 
A menyecskeszem vagy szépecske (Coreopsis) közepes termetű évelő növény, amely Észak-Amerikából származik. Könnyen nevelhető, igénytelen növény, amely az átmeneti szárazságot is elviseli. Fényigényes virág, világos vagy tűző napos helyre ültessük. Talajjal szemben nem válogatós, egyedül az lényeges, hogy jó vízgazdálkodású földbe legyen elültetve.
 
Kasvirág
 
 
A kas- vagy kúpvirág Észak-Amerikában őshonos, kedvelt gyógynövény. Az indiánok ősidők óta alkalmazzák a gyökeréből készült borogatást mindenféle sebesülés kezelésére, pl. rovarcsípésre és kígyómarásra, de sokan ismerhetik a belőle készülő gyógycseppet echinacea vagy kasvirágcsepp néven. Ahhoz, hogy folyamatosan virágozzon, mindig tépjük le a már hervadó hajtásokat. Igénytelen növény, aki kedveli a jó vízelvezetésű talajt és a napfényt.
 
Ez is érdekelhet:
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!