Ez az az életkor, ami után a legtöbben öregnek érzik magukat

Azt mondják, nem azon múlik, hány éves valaki, hogy hány gyertya van a tortáján, hanem azon, hogyan érzi magát. Egy friss kutatás mégis azt mutatta, hogy az átlagember 47 körül kezd átváltani arra, hogy elérkezett az időskorba.

Egy friss amerikai kutatás szerint egy átlagos ember nagyjából 47 évesen kezdi öregnek érezni magát, de a megkérdezettek egyébként is aggódnak az öregedés miatt. A 2000, 40 év fölötti amerikai bevonásával készült tanulmányból kiderült, hogy a 65 százalékuknak a legnagyobb félelmei között van az, hogy megöregszik. A megkérdezettek átlagosan 50 év körül kezdenek aggódni a testi változások, többek között a betegségek miatt, és az öregedéssel kapcsolatosan is inkább ezek miatt félnek. 64 százalék mondta azt, hogy a testi mellett a mentális leépülés miatt is ugyanannyira tart.

A kutatás legmeglepőbb eredménye az volt, hogy a megkérdezetteket kevésbé érdekelték a külső változások, amik az öregedéssel járnak. Négyből egy ember inkább amiatt aggódott, hogy nem fog tudni lépést tartani azzal, ami éppen divatos vagy menő, ahogyan eljár felette az idő.

Az amerikaiak 56 százaléka napi szinten aggódik a mentális képességei elvesztéséért, és majdnem felük nyilatkozta azt, hogy a családban volt már probléma az öregedéssel együtt járó memóriavesztéssel. A megkérdezettek kétharmada azt mondta, hogy már most érzi, ahogy eljár a memóriája felett az idő.

A válaszolók 58 százaléka felejtette már el valaki nevét, miután bemutatkoztak, 38 százalékuknak pedig nehezére esik felidézni, hogy mikor van a párjuk születésnapja. 84 százalék azonban azt mondta, hogy nem tesz semmit a memóriavesztés megelőzése érdekében – annak ellenére, hogy több mint felük helyesen ismerte fel, hogy az alkoholfogyasztás, a cigarettázás és az alváshiány felgyorsíthatja a folyamatot. Csak 41 százalékuk ismerte fel azt, hogy a nem megfelelő étkezésnek is van szerepe a memóriavesztésben.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 mennyei édesség 20 perc alatt!

Gyorsan szeretnél valami nagyon finomat? Ezekkel a receptekkel karácsonyra is készülhetsz, könnyű őket elkészíteni, és garantáltan elfogynak egy szempillantás alatt.