11 konyhai trükk, ami simán megkönnyíti majd az életed

Szuper konyhai trükköket hoztam nektek, amivel lerövidíthetitek a nyáron konyhában töltött időt - ki ne szeretné az ilyesmit? 

A Buzzfeed cikkében csupa olyan konyhai ötletet találtam, ami nekem is tudott újat mondani, mutatom a kedvenceimet, építsétek be őket ti is a napi konyhai rutinba!

1. Megérett az avokádó?

Az avokádót általában éretlenül veszem meg nagy szupermarketekben, és az ablakpárkányra téve napokat kell várni, míg beérik. De honnan tudhatod, hogy megérett már? Kapd le a gyümölcs szárát, és nézd meg a színt alatta, sárgászöld árnyalat jelzi, hogy hazaviheted az avokádót az esti kencézéshez!

2. Fűszernövényeket egy pillanat alatt összeaprítani?

Ha te is imádod a fűszernövényeket használni a nyári ételekhez, viszont gyorsan letudnád az aprításukat, használj pizzaszeletelőt!

3. Menő jégkockák a vendégeknek!

Mindig csodálkoztam, hogy a kávézókban milyen átlátszóak a jégkockák, és kiderült, hogy ehhez csupán fel kell forralni a csapvizet, ha le akarod nyűgözni a vendégeidet. (Balra a forralt vízből, jobbra a sima vízből készült látható.)

4. Hogyan üsd fel a tojásokat helyesen?

Mai napig szenvedek, amikor fel kell ütni a tojásokat, miközben, ha nem a tál oldalán, hanem sima, lapos felületen ütöm fel (pl: asztal!), akkor sokkal egyenletesebben törik, és könnyebben szét tudom választani a tojásokat!

5. Tojáshéj-vadászat?

Így is előfordulhat, hogy a tojáshéj kerül a tálba, bevizezett kézzel viszont simán kihalászhatod az oda nem illő darabokat?

6. És tojás a sütőből?

Kevésbé fog illatozni az egész lakás, és hihetetlenül krémes lesz a végeredmény: süsd meg sütőben, harminc percig, 180 fokon a tojásokat! Bónusz tipp, akár muffinsütő formába is pakolhatod őket!

7. A banán mostantól sokáig eláll!

Ebben a melegben a banánt kint hagyni necces, ugyanis sokkal hamarabb megbarnul - ha maradt bármilyen csomagolásról egy kevés fóliád, tekerd a banánfürt szárára, így legalább öt nappal tovább fog elállni!

8. Avokádó, frissen a hűtőből

Ha nem használtad fel az összes rendelkezésre álló avokádót, fektess a félbevágott gyümölcsre citromszeletet, és így tedd be a hűtőbe. A citrus megakadályozza az avokádó bebarnulását, így hosszabb ideig tárolhatod.

9. A legjobb házi kávé

Szórj az őrölt kávédba főzés előtt egy nagyon pici SÓT - állítólag teljesen megszünteti a kávé kesernyés ízét, ha egy késhegyni fahéjat is adagolsz hozzá, akkor pedig a kávézás teljesen új élménye vár rád.

10. A maradék olyan, mintha friss lenne

Amikor valamilyen maradék ételt melegítesz a mikróban, tegyél mellé egy pohár vizet is - a felmelegített pizzaszeleted olyan lesz, mintha frissen sütötted volna!

11. Add meg a módját a pohár bornak!

Borba nem dobálunk jégkockákat (kivéve természetesen a fröccsbe), viszont van egy extra kényeztető ötletünk, amit a végére hagytunk: fagyassz le pár szőlőszemet, és azt dobd a borospohárba, úgy fogod magad érezni, mint egy balatoni pincészet teraszán!

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!