2 nevetségesen egyszerű főtt-tojás-pucoló trükk

A főtt tojás pucolása szokott bosszúságot okozni - jó-jó, nem akkora probléma, de miért ne tegyük még könnyebbé? Ráadásul ilyen rendhagyó módon.

A főtt tojásunk szépen megfőtt, keményre vagy lágyabbra, ahogy szeretjük, de ahhoz, hogy elfogyasszuk, meg is kéne hámozni, lehetőleg minél kevesebb szilánkosra törő apró, hártyára tapadó tojáshéj-darabkával. Na, hát mi most ehhez kutattunk nektek két igen meglepő módszert 1-1 rövid videón bemutatva.

Pucolj tojást egy pohár vízzel!

Igen, ennyi. Veszel egy fél pohárnyi vizet, a főtt tojást beleejted, lefeded a tenyereddel, kisebb kezűek mondjuk egy kis tányérral, és erővel összerázod. Voilá, a héj gyakorlatilag egyben ledobja magát. (Ne kérdezzétek a fizikai magyarázatot, kérlek.) De nagyon tetszik.

(via huffingtonpost)

Pucolj tojást egy szál teáskanállal!

Hát, ez sem az a megoldástípus, ami csak úgy az embernek eszébe jut. Kíváncsi volnék, ki volt az első ötletgazda. Szóval, a főtt tojás dundibb végét odaütöd az asztalra, egy icipici tojásrészt lehámozol a fenekéről, és a kiskanállal óvatosan a tojás és a héj közti hártya alá nyúlsz. Körbeviszed a kanalat, és el is választottad őket egymástól. Kész!

(via huffingtonpost)

Válaszd szét a tojást PET-palackkal 2.

És végül, vess a NoSalty videójára is egy pillantást!

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...