2 nevetségesen egyszerű főtt-tojás-pucoló trükk

A főtt tojás pucolása szokott bosszúságot okozni - jó-jó, nem akkora probléma, de miért ne tegyük még könnyebbé? Ráadásul ilyen rendhagyó módon.

A főtt tojásunk szépen megfőtt, keményre vagy lágyabbra, ahogy szeretjük, de ahhoz, hogy elfogyasszuk, meg is kéne hámozni, lehetőleg minél kevesebb szilánkosra törő apró, hártyára tapadó tojáshéj-darabkával. Na, hát mi most ehhez kutattunk nektek két igen meglepő módszert 1-1 rövid videón bemutatva.

Pucolj tojást egy pohár vízzel!

Igen, ennyi. Veszel egy fél pohárnyi vizet, a főtt tojást beleejted, lefeded a tenyereddel, kisebb kezűek mondjuk egy kis tányérral, és erővel összerázod. Voilá, a héj gyakorlatilag egyben ledobja magát. (Ne kérdezzétek a fizikai magyarázatot, kérlek.) De nagyon tetszik.

(via huffingtonpost)

Pucolj tojást egy szál teáskanállal!

Hát, ez sem az a megoldástípus, ami csak úgy az embernek eszébe jut. Kíváncsi volnék, ki volt az első ötletgazda. Szóval, a főtt tojás dundibb végét odaütöd az asztalra, egy icipici tojásrészt lehámozol a fenekéről, és a kiskanállal óvatosan a tojás és a héj közti hártya alá nyúlsz. Körbeviszed a kanalat, és el is választottad őket egymástól. Kész!

(via huffingtonpost)

Válaszd szét a tojást PET-palackkal 2.

És végül, vess a NoSalty videójára is egy pillantást!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Úgy hülyeség, ahogy van mind a kett?.

Törölt felhasználó

A poharas videónál lehet én vagyok csökkent értelmi képesség? de ott már pucolt tojást tett bele és ami levált az a fehérje volt...:///

Törölt felhasználó

Léteznek fehér héjú tojások.

mrjuli52

Nálam bevált a teáskanál:)

zizi4512

Friss tojással (f?tt) nehezen fog menni mindkét ötlet.

Judy32

Mi Németországban általában a fehér héjú tojást vesszük a boltban,és szerintem ennek sokkal vékonyabb a héja. könnyebben pucolható alapból...

borika00

Szerintem a barna tojásnál nem m?ködik, mivel én már próbáltam és nem sikerült.

darvin

Nem lehetne csak szimplán leh?teni hideg vízben a jól megf?tt tojást és csak úgy megpucolni hagyományosan? :)

grószmutter

Ha nagyon friss a tojás,akkor sajnos nem m?ködik.Amúgy ötletes.

Bejja

Nekem az idén sem sikerült szépre pucolni a tojásokat :( A kanalas módszerrel próbáltam, de úgy sem. El?tte fél nappal kivettem a h?t?b?l a tojásokat, leöblítettem hideg vízzel, mikor megf?tt... Pedig szeretném nagyon...

Törölt felhasználó

Megf?z?d a tojást, hideg vízben leh?töd. A pohár helyett 4dl-es bef?ttes üveg, tojás bele, víz egy kicsit ellepje, tet?t rá, rázás, a héját nagyon könnyen leszeded ezek után. A rázás er?ssége olyan legyen, hogy a tojáshéj törjön össze. M?ködik!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!