Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

2 nevetségesen egyszerű főtt-tojás-pucoló trükk

A főtt tojás pucolása szokott bosszúságot okozni - jó-jó, nem akkora probléma, de miért ne tegyük még könnyebbé? Ráadásul ilyen rendhagyó módon.

A főtt tojásunk szépen megfőtt, keményre vagy lágyabbra, ahogy szeretjük, de ahhoz, hogy elfogyasszuk, meg is kéne hámozni, lehetőleg minél kevesebb szilánkosra törő apró, hártyára tapadó tojáshéj-darabkával. Na, hát mi most ehhez kutattunk nektek két igen meglepő módszert 1-1 rövid videón bemutatva.

Pucolj tojást egy pohár vízzel!

Igen, ennyi. Veszel egy fél pohárnyi vizet, a főtt tojást beleejted, lefeded a tenyereddel, kisebb kezűek mondjuk egy kis tányérral, és erővel összerázod. Voilá, a héj gyakorlatilag egyben ledobja magát. (Ne kérdezzétek a fizikai magyarázatot, kérlek.) De nagyon tetszik.

(via huffingtonpost)

Pucolj tojást egy szál teáskanállal!

Hát, ez sem az a megoldástípus, ami csak úgy az embernek eszébe jut. Kíváncsi volnék, ki volt az első ötletgazda. Szóval, a főtt tojás dundibb végét odaütöd az asztalra, egy icipici tojásrészt lehámozol a fenekéről, és a kiskanállal óvatosan a tojás és a héj közti hártya alá nyúlsz. Körbeviszed a kanalat, és el is választottad őket egymástól. Kész!

(via huffingtonpost)

És végül, vess a NoSalty videójára is egy pillantást!

Válaszd szét a tojást PET-palackkal 2.

Szólj hozzá!

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sebi01
Sebi01 Mon, 2018-01-08 17:33

Megfőződ a tojást, hideg vízben lehűtöd. A pohár helyett 4dl-es befőttes üveg, tojás bele, víz egy kicsit ellepje, tetőt rá, rázás, a héját nagyon könnyen leszeded ezek után. A rázás erőssége olyan legyen, hogy a tojáshéj törjön össze. Működik!

bmbe
Bejja / bmbe Thu, 2016-03-31 16:15

Nekem az idén sem sikerült szépre pucolni a tojásokat :(
A kanalas módszerrel próbáltam, de úgy sem. Előtte fél nappal kivettem a hűtőből a tojásokat, leöblítettem hideg vízzel, mikor megfőtt... Pedig szeretném nagyon...

darvin
darvin Tue, 2015-12-29 20:20

Nem lehetne csak szimplán lehűteni hideg vízben a jól megfőtt tojást és csak úgy megpucolni hagyományosan? :)

borika00
borika00 Sun, 2015-08-02 17:18

Szerintem a barna tojásnál nem működik, mivel én már próbáltam és nem sikerült.

Judy32
Judy32 Sun, 2015-03-22 16:28

Mi Németországban általában a fehér héjú tojást vesszük a boltban,és szerintem ennek sokkal vékonyabb a héja. könnyebben pucolható alapból...

Krisztavagyok
Krisztavagyok Fri, 2015-03-06 17:01

A poharas videónál lehet én vagyok csökkent értelmi képességű de ott már pucolt tojást tett bele és ami levált az a fehérje volt...:///