Ez a rózsaszín, epres tejberizs fülig belebolondult a bazsalikomba

Aki egy igazán különleges és mértéktelenül nyári tejberizsre vágyik, az ne is keresgéljen tovább, mert ebben a cikkben találja élete receptjét...vagy élete szerelmét. Eper és bazsalikom verhetetlen kombinációjával érkezik, rózsaszínben, felejthetetlenül. Kanalakat elő!

Viszonylag nagy kapufának számít, hogy általában semmi extra aromával nem ízesítjük a tejberizst a vanília és az esetleges citromhéj kivételével. Pedig oly' egyszerűen adhatunk csodás ízeket a krémes desszertnek, ehhez csupán a főzőközegbe, tehát a tejbe kell elrejtenünk ezt-azt. Ha eperrel turmixoljuk a tejterméket, a tejberizs rózsaszínbe vált, napfényesen nyári hangulatot kap, amely gyümölcsösséget feltétlenül egészítsünk ki némi bazsalikommal. Lássuk az elkészítést, induljon a nyári kaland!

Nézd meg galériánkban az epres-bazsalikomos tejberizs elkészítését, a receptért kattints a képre!

Itt az epres-bazsalikomos tejberizs teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...