Ez a rózsaszín, epres tejberizs fülig belebolondult a bazsalikomba

Aki egy igazán különleges és mértéktelenül nyári tejberizsre vágyik, az ne is keresgéljen tovább, mert ebben a cikkben találja élete receptjét...vagy élete szerelmét. Eper és bazsalikom verhetetlen kombinációjával érkezik, rózsaszínben, felejthetetlenül. Kanalakat elő!

Viszonylag nagy kapufának számít, hogy általában semmi extra aromával nem ízesítjük a tejberizst a vanília és az esetleges citromhéj kivételével. Pedig oly' egyszerűen adhatunk csodás ízeket a krémes desszertnek, ehhez csupán a főzőközegbe, tehát a tejbe kell elrejtenünk ezt-azt. Ha eperrel turmixoljuk a tejterméket, a tejberizs rózsaszínbe vált, napfényesen nyári hangulatot kap, amely gyümölcsösséget feltétlenül egészítsünk ki némi bazsalikommal. Lássuk az elkészítést, induljon a nyári kaland!

Nézd meg galériánkban az epres-bazsalikomos tejberizs elkészítését, a receptért kattints a képre!

Itt az epres-bazsalikomos tejberizs teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Címlapról ajánljuk

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek