Ez a rózsaszín, epres tejberizs fülig belebolondult a bazsalikomba

Aki egy igazán különleges és mértéktelenül nyári tejberizsre vágyik, az ne is keresgéljen tovább, mert ebben a cikkben találja élete receptjét...vagy élete szerelmét. Eper és bazsalikom verhetetlen kombinációjával érkezik, rózsaszínben, felejthetetlenül. Kanalakat elő!

Viszonylag nagy kapufának számít, hogy általában semmi extra aromával nem ízesítjük a tejberizst a vanília és az esetleges citromhéj kivételével. Pedig oly' egyszerűen adhatunk csodás ízeket a krémes desszertnek, ehhez csupán a főzőközegbe, tehát a tejbe kell elrejtenünk ezt-azt. Ha eperrel turmixoljuk a tejterméket, a tejberizs rózsaszínbe vált, napfényesen nyári hangulatot kap, amely gyümölcsösséget feltétlenül egészítsünk ki némi bazsalikommal. Lássuk az elkészítést, induljon a nyári kaland!

Nézd meg galériánkban az epres-bazsalikomos tejberizs elkészítését, a receptért kattints a képre!

Itt az epres-bazsalikomos tejberizs teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...