Pudingtakaró alól kandikálnak a szezon első rebarbarái

A rebarbara talán kevéssé ismert és használt alapanyag hazánkban, ami nagy kár. De sebaj, azért vagyunk itt, hogy ezen változtassunk, például olyan isteni receptekkel, mint az alábbi vaníliapuding.

A rebarbara és vaníliapuding kombinációja Nagy-Britanniában rendelkezik igen széles rajongótáborral: a szigetországban klasszikus, házi desszertek egész sorában találkozhatunk a fanyar és édes párosítással, ezen kívül pedig cukorkák és bolti kekszek is gyakran összeeresztik a két ellentétes ízvilágot. Teljesen érthető, miért teszik ezt: a rebarbara savanyúja mellé tényleg szükség van némi valós édességre, amit a házi vaníliapuding hiba nélkül képes biztosítani.

Ez az alábbi desszert maceramentesen juttat el minket a komplex ízvilágba, a puding kanalazását kifejezetten ajánlott lusta, májusi délutánokon, egy fa vagy napernyő árnyékában végezni: úgy nyújtja majd a legistenibb élményt.

Nézd meg galériánkban a rebarbarás vaníliapuding elkészítését, a receptért kattints a képre!

Itt a rebarbarás vaníliapuding teljes receptje, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes-izgalmas recept, amit érdemes kipróbálni:

Címlapról ajánljuk

További cikkek