Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ennyiért kapható most a burgonya - brutálisan drágult kedvenc zöldségünk

Az utóbbi hetekben jelentősen drágult a burgonya. A vásárlók is tiltakoznak az áremelkedés ellen.

Néhány hete számoltunk be róla, hogy elfogyott a hazai burgonyatermés, ezért jelentősen drágult a krumpli a piacokon és a boltokban. Az utóbbi időszakban sem javult a helyzet, a Népszava információi szerint jelentősen megugrott a burgonya ára. Pár hónapja még 160-170 forint volt kilója, most 240-290 forint között sávban mozog a piacon. A vevők tiltakoznak a drágulás ellen, legalábbis erre lehet következtetni a piaci kofák beszámolójából.

Korábban még három-négy kiló burgonyát vittek a vásárlók, mostanában csak egy kilóval távoznak – mondta egy árus a lapnak a Lehel téri piacon. Egy másik eladó szerint, vevő nincs, inkább csak érdeklődő. A burgonya jelenleg olyan drága, hogy már darabra is adják az Auchan hipermarketjeiben, adták hírül nemrég fotókkal illusztrálva.

Olcsó ételek burgonya nélkül:

A magyar burgonyahiány és a jelentős drágulás a Hunyadi téri piacon is érződik. Pár hete még 280 forint volt – tájékoztatta a Népszavát a terézvárosi csarnok árusa, akinek pultjánál jelenleg 300 forintot kell fizetni egy kiló burgonyáért. Ott még magyar burgonyát árultak, de hamarosan jön a külföldi, aminek kilóját 350 forintért adják majd.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!