Rég elfeledett gyümölcs, amiben kétszer annyi magnézium van, mint a banánban

Alig ismert, rég elfeledett, hányattatott sorsú gyümölcs, aminek egyedülálló íze és kiemelkedő tápértéke van. Egy trópusi gyümölcsről van, amit ha résen vagyunk, itthon is be tudunk szerezni.

Nemcsak édes-savanykás ízvilágával tud lenyűgözni a tamarind, de biztos, hogy még jobb ízűen fogod csemegézni, ha azt is tudod, milyen egészségügyi előnyökkel jár fogyasztása. Indiában és Afrikában előszeretettel használják. Itt az ideje, hogy mi is megismerkedjünk vele!

Tamarind és tamarindból készült ital
Rég elfeledett gyümölcs, amiben kétszer annyi magnézium van, mint a banánban

A tamarindot Indiában és Afrikában előszeretettel fogyasztják. Nevének eredete pedig a „Tamr al-Hindi ” kifejezésből származik, ami „indiai datolyát" jelent. Kemény, barna héjáról ismerszik meg, belseje pedig ragacsos, pépes állagú, közepén magokkal. Sokféleképpen felhasználható gyümölcs, többek között szószokban, édességekben, gyümölcslevekben és fűszerekben jeleskedik.

Azt már említettük, hogy kétszer annyi kálium van benne, mint a banánban, de még magnézium tartalma is háromszor több, mint az avokádóénak.

Íme, néhány finomság, ami tamarind pasztával készül:

Rostban gazdag gyümölcs, ezért segíti az emésztést, de természetes hashajtóként is tekinthetünk rá, hiszen sok gyümölcslé és gyógytea összetevője. Antioxidánsokban sem szerénykedik, így véd a szabadgyökök ellen és a sejteket is az oxidatív stressztől. Ezzel késlelteti az öregedést és csökkenti a rák kialakulásának kockázatát. C-vitamin tartalmával hozzájárul a bőr egészségéhez, és ásványi anyagtartalma szabályozza a vér- és koleszterinszintet.

Forrásunk volt.


Ezeket a cikkeket is szeretni fogod:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...