6 életmentő hely, ahova bizalommal betérhettek éjjel is, ha éhesek vagytok

Melyikünk ne fogott volna már diadalmasan a kezében kommersz hot dogot éjszaka a belvárosban? Az éjjeli éhségcsillapítás vagy a sűrű poháremelgetést követő gyomornyugtatás márpedig közösségi kérdés este tíz után Budapesten: 6 helyet ajánlunk, ahová bizalommal betérhettek az éjszakai-hajnali órákban is.

  • A verhetetlen rántott csirkés szendvicsek: Csirke Csibész

A Csirke Csibész nem kevesebb, mint 31 éve osztja a jót a Nagymező utcában. De még milyen jót! Nappal a környékbeli dolgozókkal, diákokkal telik meg a kis hely, ahol mindig megéri kivárni a sorunkat. Az egyszerű, retró környezet és kínálat ellenére valójában dúskálhatunk. A több mint 10-féle rántott étel között csirkemáj, csirkecombfilé, ementáli és trappista, gomba, karfiol és persze a rántott csirkemell – az alapvetés. A savanyúságos-salátás pultjuk pazar, a visszajáró vendégek pedig jól tudják, hogy a szendvicsek kombinációi közül azok árainak bemondásával választhatunk, itt tehát így hangzik a rendelés: “egy 650-eset” vagy “1750-eset” kérek. Éjszakánként az ajtókat bezárják, az étlapot leszűkítik, és kiadóablakra váltanak. Újítottak roston sült csirkével, amit rozsos zsemlébe pakolnak, de ide mégiscsak a rántott húsos, rántott májas, franciasalátás brutál szendvicsekért járunk!

Nyitvatartás: K: 07:30-19:00, Sze-Cs-P 07:30-05:00, Szo: 7:30–14:00, 18:30–5:00 (H-V zárva)

Csirke Csibész / forrás

Csirke Csibész

Budapest VI. kerület, Nagymező u. 35.

  • A tökéletes kijózanító: ZING

Streetfood-divatok jönnek és mennek, a ZING burgerei velünk maradtak. Immár 14 helyen zingezhetünk az országban, a budapesti éttermeken kívül Győrben, Székesfehérváron és Debrecenben is. A ZING éjjeli baglyát a bulinegyed ütőerén, a Király utcában találjuk, itt nyúlik hajnalba hétvégenként a burgerosztás. Szinte minden ZING más nyitvatartással megy, úgyhogy csekkoljuk, mielőtt nagyon beleélnénk magunkat egy Guitar Hero Angusba vagy Smokey BBQ-ba. A közeli, Kazinczy utcai Karavánban éjfélig, a Moszkva téren és a Nyugatinál hétvégente éjjel egyig sercegnek a rostlapok. A ZING burgerei ideálisak arra, hogy immár ne az alkohollal küzdjön a szervezet, hanem a burgereik megemésztésével.

Nyitvatartás: V, H, K 11:00-23:00, Sze 11:00-00:00, Cs 11:00-02:00, P-Szo 11:00-04:00

Zing / forrás

Király utcai ZING

Budapest VI. kerület, Király u. 20.

  • Délelőttől hajnalig jó ötlet: Pizza Pazza

A Pizza Pazza brand a Balatonon, Zamárdiban tűnt fel, de már Pest sűrűjében is sülnek az igényes, jó vékonytésztás olasz pizzák és focacciák, főnek a pasták és gnocchik, csavarodnak cannolik. Az országban sok helyen készülnek pizzahamisítványok, de a Pazzában egy homályos éjszakán mondhatni vakon is megbízhattok: azon pizzériák közé tartoznak, ahol egy minimalista Marinarát vagy szimpla gombás pizzát is érdemes kikérni, a pihentetett tészta és minőségi alapanyagok megteszik a magukét. Ez nem az a hely, ahol fél konzerv kukoricával és egy nagy fej hagymával kell elnyomni az ízeket.

Nyitvatartás: H-K-Sz-Cs 10:00-03:00, P-Szo 10:00-05:00, V 16:00-03:00

Pizza Pazza / forrás

Pizza Pazza Budapest

Budapest VII. kerület, Wesselényi u. 18.

  • Stratégiai pontokon: Melissa Bisztro Greek Taverna

A bulinegyed bugyrában két helyen is ehetünk igazi görög gyrost a környékbeli döner kebabosok sűrűjében. Nem bízták a véletlenre az éjszakai etetést: a Király utca és Kazinczy sarkánál és a Wesselényi utca Akácfa és Klauzál közötti magasságában kell keresnünk a kék neonvilágítást. A Melissákban egyszerű tavernaételekkel várnak, műfajában korrekt kivitelezésben, egészen reggelbe nyúlóan. Miért is vennénk tartósítószerízű csomagolt szendvicset, amikor a görög konyha ízeit tehetjük tálcára?

Közmegegyezés szerint remek gyrost csinálnak, de a teljes kínálatuk jóval gazdagabb a gyros-falafel-hallumi vonalnál: négysajtos golyók, spenótos pite, grillezett halak, tenger gyümölcsei, sőt kolbász is sül a kék-fehérrel jelzett étkezdékben.

Nyitvatartás: H 09:00-05:00, K, Sze, Cs, V 11:00-05:00, P-Szo 11:00-05:30

Melissa Bisztro Greek Taverna

Budapest VII. kerület, Kazinczy u. 56.

Budapest VII. kerület, Wesselényi u. 31.

  • Isztambuli nyüzsgés: Szeráj

Létezik olyan fiatal Budapesten, aki még soha nem kötött ki éjjel a Szerájban? Közismerten tuti választás az éjszakai baglyoknak (és vércséknek), az esti órákban is bő kínálattal. Immár 23 éve a fővárosi vérkeringés része a rengeteg asztallal váró, tágas étterem, ahol csirke és borjú döner kebab is hústorony is forog, és a vega/vegán ismerősöknek sem kell egy adag rizs felett szomorkodniuk. A török bableves, a kuru fasülye, a parázson sült kebabtálak és a sekerpare nevű grízes édességük miatt is érdemes letérni a “gyros” vonalról.

Nyitvatartás: V, H, K, Sz: 00:08-00:04; Cs, P, Szo: 00:08-00:06

Szeráj / forrás

Szeráj Török Étterem

Budapest V. kerület, Szent István krt. 13.

  • Belvárosi bulizáskor lesz nyitva tartó Pizza Me a közeletekben!

A Pizza Me alapkínálatát már fejből sorolják a harcedzett budapestiek. Egyfajta kihívás is lehet: öt shot után fel tudsz sorolni öt Pizza Me alapízesítést? Éjnek idején is praktikus megoldás a pizzaszelet, és akár hazafelé is vehetjük az utat vele. Lokációnként változó, hogy meddig állnak rendelkezésünkre, de például a Sas utcai hétvégente reggel 7-ig, az Asoriánál és Blahánál hajnal 5-ig, a Dob utcában fél 6-g vagy 6-ig felmarkolhatók az életmentő, forró szeletek. Ha nem akarunk csalódni, azonosítsuk be a helyet és nyitvatartást!

Pizza Me

Sok helyen a városban, változatos nyitvatartással.

Receptajánlónk:

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapkép: Szeráj

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek