Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű, de hatásos trükkök, hogy a vízkő tutira eltűnjön a WC-dből

Amint egy kicsit is elhanyagoljuk a WC-csészét, rövid idő alatt makacs foltok keletkezhetnek rajta, amiktől nem könnyű megválni - trükkjeinkkel simán sikerülhet!  

Akárhol is lakunk, a vezetékes vízben mindenhol vannak ásványi anyagok, amelyek kicsapódása vízkövesedést eredményez. A WC tisztán tartása és vízkőmentesítése nem csak higiéniai, hanem esztétikai kérdés is, hiszen az elszíneződött vízkőcsíkok akár az egész fürdőszobánk hangulatát és komfortérzetét is ronthatják. Érdemes rendszeresen  végezni, és a kampányszerű nagyobb takarítás helyett akár pár naponta időt szánni rá.

Ezt láttad?

10 egyszerű ötlet, ami segít, hogy több vizet igyál napközben

Kóla

Nem csak városi legenda, hanem igaz történet: a kólát takarításra is használhatod. Önts egy kisebb üvegnyi dobozos kólát a kritikus pontokra, hagyd magára egy éjszakára, majd reggel öblítsd le. Ugye, mennyire egyszerű?

Takarítás helyett inkább sütnél-főznél kólával? Itt gyűjtöttük össze a legjobb kólás receptjeinket.

Receptajánló:

Ecet

Az egyik leghatásosabb és legolcsóbb vízkőoldó. Ráadásul nincs is vele macera, mert az üvegből egyenesen a kritikus foltokra önthetjük, nem kell pepecselni vele. Várjunk 10-15 percet, amíg hat, majd bő vízzel öblítsük le.

Csiszolópapír

Azokhoz a makacs vízkőfoltokhoz, amikkel már az ecet sem bánik el, használhatunk csiszolópapírt. A csiszolópapír durvaságát igazítsuk a folt makacsságához, de eközben azért ügyeljünk arra is, hogy őrizzük meg a WC-csésze épségét, feleslegesen ne karistoljuk szét.

Ezeket is nézd meg!


via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!