Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Utálsz port törölni? Ezeket a trükköket érdemes neked is kipróbálni!

Évek óta keressük a hatékony portalanítási módszereket. Még nem dőlhetünk hátra, de legutóbb kipróbáltunk néhány új praktikát, amik szerintünk neked is tetszeni fognak...

A por olyan, mint a hó: lefelé száll, éppen ezért célszerű a portalanítást mindig a legmagasabb pontról kezdeni, és szép sorban haladni a lejjebb eső régiókba. Ha az óramutató járásával megegyező irányban haladsz, biztos, hogy nem marad ki semmi sem.

1. Sarkok, díszlécek és ajtókeretek

Sokan hajlamosak elfelejteni ezeket a trükkös kis helyeket, pedig porcicák és a pókhálók bizony itt is vannak. Kapd elő a mop felmosót, húzz rá kifordítva egy már nem használt zoknit, és máris van egy meghosszabbított karod, amivel kiválóan eléred a kényes részeket.

2. Fal

Elsőre merésznek tűnhet a fal portalanítása, de életünk során bizony kerülhetünk olyan helyzetbe – például festés előtt -, amikor erre a praktikára is szükségünk lesz. Rögzíts a partvisra egy mikroszálas portörlőrongyot, fújd be néhányszor tiszta vizzel a növényekhez használt spricnivel és tologasd a falon V alakzatban – vagy ahogyan sikerül.

3. Apró dísztárgyak és csecsebecsék

Az apróságok portanításához használj kis méretű, puha ecsetet. Ezzel az egészen szűk kis járatokat is kíméletesen tisztíthatod meg a portól.

4. Kényes és veszélyes sarkok

Ezek azok a helyek a lakásban, ahol a legtöbb kincs véletlenül kerül a földre. Ilyenek például a rejtélyes körülmények között eltűnő fülbevalóvégek, hajcsatok, pénzérmék és apró kis mütyűrök, amiknek létezéséről is régen elfeledkeztünk. A kincsvadászathoz húzz egy nejlonharisnyát a porszívó végére, így elkerülheted, hogy elfeledett kicseid a porzsákban végezzék – vagy esetleg abban kelljen kutatnod utánuk a kétségbeesés határán állva.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Mrs. Doubtfire című film (IMDB)

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!