Ez a legjobb dolog, amit egyszer használatos műanyag kanalakkal csinálhatsz

Valószínűleg minden háztartás evőeszközös fiókjának hátuljában találunk még egyszer használatos műanyag kanalakat, amelyek elviteles vagy házhoz rendelt csomagokból maradhattak meg. Van egy jó tippünk, mihez kezdj velük.

Néhány elviteles étkezés vagy rendelés után könnyű felhalmozni egy evőeszközös fiókot műanyag villákkal, késekkel és kanalakkal. Bár ma már sok étteremnél fa/bambusz/ papír evőeszközök vannak, hogy ne terheljük annyira a környezetünket, valahogy még így is rengeteg extra műanyag kerül az otthonunkba.

Ne dobd ki, használd jó dologra!

Mielőtt kidobnád az összeset a szemétbe, olvasd el ezt a cikket! Ahelyett, hogy kidobnád a kanalakat, fontold meg a következő aranyos és szuper szezonális ötletet!

Még nincs késő ahhoz, hogy megcsináljuk saját kis fűszereskertünket az ablakba. Ha magokból kezdtünk el mentát, bazsalikomot, petrezselymet vagy palántából paradicsomot, paprikát ültetni, most különösen jól jöhetnek a kanalak. Ilyenkor még nehéz lehet a kis hajtásokból, levelekből megállapítani, melyik növény milyen névre „hallgat”, a kis műanyag kanalak viszont óriási segítségünkre lehetnek,

ha egyszerűen megcímkézzük őket, és beledugjuk a virágföldbe.

A magokból ültetett növényeknél így nemcsak a típust lehet majd könnyen megállapítani, de azt is nézni tudod, mennyire gyorsan növekednek a zöldségek. A kanalakat könnyen be tudod állítani a földbe, ráadásul ha egy nagyobb virágosládába többféle zöldet ültetsz, könnyebben szét is tudod választani is a különböző fajtákat.

Forrásunk volt.


Tudj meg még többet a növények gondozásáról:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...