Egyetlen árva összetevő miatt más a Pepsi íze, mint a Coca Coláé

A világ két részre osztható, ami a kólát illeti, és ez valószínűleg kis kivétellel mindenhol így van: vannak a pepsisek és vannak a coca colások. A kettő pedig ritkán vegyül.

Gondolkoztál már rajta, hogy miben különbözik a világ két nagy ellenfele, a Pepsi és a Coca? Általában egy adott kólarajongó heves gyűlölelete övezi az egyiket, míg elfogult imádat a másikat, és fordítva. Egy ember viszont ritkán szereti mindkettőt. Hogy nézne az ki.

A pepsisek általában a frissítő ízre esküsznek, míg a cocások a jellegzetes édes ízért őrülnek meg.

Mindezek ellenére azonban eddig nem lett konkrétan meghatározva a tényleges ízbeli különbség - ennek nyilván legnyomósabb oka az alapvetően titkos receptúra.

Most viszont a Buzzfeed megpróbálta a lehetetlent: kiderült, hogy egyetlen összetevő az eltérés a két hatalmas kólamárka címkéjén:

a CITROMSAV!

Ha átvizsgálod a Pepsi összetevőit, a citromsav is szerepel köztük, míg a Coca Colában nem. Ez egy igen egyértelmű különbség, és igaziból egyszerűen bizonyíthatja a fent említett fő ízlelésbeli eltérést: a Pepsi frissítőbb, a Coca Cola émelyítőbben édes. Fontos megjegyezni, hogy emellett például a nátrium a Cocában több, a hozzáadott cukor és koffein meg a Pepsiben - írja az Index.*Bónusz ízbeli eltérést okozhat a két kóla címkéjén levő "természetes aromák" gyűjtőnév is, amiről csak a Jóisten tudhatja pontosan, micsoda, illetve az állítólagos országonként is más-más receptúra is.

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...