Meg fogsz döbbenni, mi marad a sima, mi a zéró kólából forralás után!

Azt tudjuk, hogy míg a sima kólában rengeteg a cukor, a zéró "csupán" mesterséges édesítőket tartalmaz - na de mi van, ha felforraljuk őket?  

Azt tudjuk, hogy a kóla nem kicsit cukros, nincs nagy meglepetés ebben. És azt is tudjuk, hogy a diétázó, alakjukra figyelő főleg női fogyasztók inkább a light és a zéró kólát veszik, ha már kóláznak egyáltalán. A simában sok a cukor, a lightban és a zéróban édesítő van, utóbbi még nullkalóriás is, oké, tudjuk. Arról, hogy mennyivel járunk jobban, ha nem sima cukros üdítőt iszunk, hanem édesítőset, dietetikusunk itt írt.

Tudtad?

Egy dobozos kóla körülbelül 6 teáskanálnyi, egy kis adagos mozis kóla 23, egy nagy adagos pedig 44 teáskanálnyi hozzáadott cukrot tartalmaz.

Ez az ember viszont úgy döntött, megnézi, mi történik, ha felforralja a sima cukros kólát és a zérót - magyarán elpárologtatta róluk a vizet. Az eredmény megdöbbentő, még ha várható is. Nincs nagy tanulság vagy orvosi fejtegetés, csupán nézd, mi történik.

Nem kevés cukor maradt vissza a simából, míg a zéró gyakorlatilag teljesen elpárolgott. Ez nem jelenti, hogy a mesterséges édesítők egészségesek, csupán a megfigyelés érdekes és elgondolkodtató.

Ezeket olvastad már?

via The LAD Bible

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek