Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kiderült, miért más a mekiben a kóla íze

Miért van az, hogy a mekis kóla sokkal frissebb és hidegebb, mint máshol? Aki valódi Coca-Cola kedvelő, ezt a gyorséttermit kedveli a legjobban. Neked melyik a favorit?
 • Aki gyakran jár McDonald’s-ban, tudja, hogy az ott felszolgált Coca-Cola teljesen más, mint a többi gépi kóla, és természetesen az üveges és dobozos kiszerelésűektől is különbözik.
 • Aki egyszer kipróbálta, biztosan rákattan, mert valami miatt olyan vonzó.
 • A Spoon University újságírója utána járt, miért van ez.
 • Sőt, mi is megkérdeztük a hazai McDonald’s illetékeseit az amerikai és a magyar viszonyok hasonlóságáról.
 • Ezek a McDonald’s-os kólatények:

Vízszűrő berendezés

 • A McDonald’s honlapja szerint a gyorsétteremlánc sokkal komolyabb vízszűrő berendezést használ, mint vetélytársai, és ami még fontosabb, sok pénzt költ a rendszerek karbantartására is.
 • Friss víz = friss Coke

Hőmérséklet

 • A McDonald’s nemcsak a vízszűrőt, hanem a szóda minőségét is nagyon komolyan veszi. Van egy hűtőcső, ami a hűtőtől egészen a kiadó ablakig vagy a pultban álló spricniig vezet, ahol pohárba adagolják a kólát. Ezen halad keresztül a víz, és amire a folyamat végére ér, szinte fagyos állapotig hűl. Ez az alacsony hőmérséklet szükséges a maximális széndioxid eléréséhez. Az így kiadott kóla lesz a tökéletes buborékos Coke, ami állítólag sokkal hosszabban megtartja széndioxid-tartalmát, mint más gyorséttermekben kapható társai.
 • Az oldal ajánlása szerint: sose rendelj kólát jég nélkül, ez elengedhetetlen a tökéletes víz-szirup kombóhoz!
 

Look deeper and you might just find that an answer to your thirstiest question lies within. #TheIceHasSpoken

Coca-Cola (@cocacola) által megosztott bejegyzés,

Szirup

 • Ahogy a víz hőmérsékletére, a szirupéra is figyelnek az éttermekben: a frissesség érdekében előhűtik, mielőtt az adagolóhoz ér.

Szívószál

 • Figyelted, hogy a Mekiben vastagabb a szívószál, mint máshol? Az étterem honlapján erre is ott a válasz: azért van ez így, mert nagyobb dózisban jobban beüt az igazi Coke-érzés. Ez a titok nyitja, semmi más.

Magyar vonatkozás

Megkérdeztük a magyar McDonald’s képviselőjét, hogyan zajlik ez nálunk, a cég állásfoglalását itt olvashatod:

 • „A McDonald's magyarországi éttermeiben a Coca-Cola sztenderdje és előírásai alapján készítjük, tároljuk és szolgáljuk fel az üdítőgépből kapható valamennyi üdítőnket.”

Szavazz!

Neked is a mekis kóla a kedvenced?

 

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

W. A. Lacky
W. A. Lacky Thu, 2018-07-12 04:37

A mekiben nem "más" a kóla íze, hanem szar. Mint ahogy mindennek ugyan ilyen pocsék íze van. Ez a firkálmány az idióta rángatózós azonnal induló videókkal egyébként is valami totál hülyegyerek béltollnok elcseszett agymenése. Bizonyára a rengeteg "kipróbált" - zömmel értéktelen - recept egyike.

Shamenic
Shamenic Thu, 2017-03-02 22:30

Nem tudom ki az akinek a mekis vagy akármelyik másik gyorséttermi felhígított,vizes telerakott jéggel kóla a kedvence van ilyen egyáltalán?!
Szerintem mondhatom bátran ha valakinek az a kedvence,hát annak nagyon ritka pocsék ízlése van.
Régen rengeteg kólát ittam, jóformán vizet nem is csak azt,azóta már egyáltalán nem iszok szerencsére kólát. De mivel nagy kóla függő voltam mondhatom bátran tudom miről beszélek,sose szerettem az agyon vizezett kóla néven csúfolt löttyöt.